Najdi forum

Blliza se poletje in zacela sem bolj zdravo jesti. Celo na zajtrk sem se navadila (to je blo tezko). Samo se zdaj ne vem kaj zjutraj jesti. Pase mi maslo in marmelada samo se mi zdi da ce zelim zgubiti kak kilogram tako ne bo slo. Zelo se govori o kosmicih (koruznih)z mlekom ali z jogurtom. Kako pa je s tem? Redi? Kaj jeste ve punce zjutaj ko ste na dieti?

zdravo bi bilo OVSENI KOSMIČI, ki niso tako zelo predelani in imajo nizek GI

koruzni so pa zelo predelani, koruza ima visok GI, pa običajno je dodano veliko sladkorja; so pa dobri, ni kaj….

Zdaj ko sem na ločevalni dieti – dva kosa sadja seveda.

Prej pa navadno eno polnozrnato žemljico in 5 dkg poli salame, včasih še jogurt.
Mislim, da tole ustreza tudi po Montignacu.

Ali pa insalatisime rio mare z belim fižolom in čičeriko (ker mi je edino to šlo po grlu dol brez kruha :))

Lp

Tudi jaz sem se težko navadila na zajtrk. Prej do kosila ponavadi nisem jedla nič, pa tudi lakote nisem čutila. Zdaj jem dopoldne samo sadje, saj mi tako najbolj odgovarja. Sicer hujšam po 3md.
Tvoj zajtrk bi bil čisto ok brez masla in z marmelado brez sladkorja.

Pridno hujšaj, Manca

Kakšni zajtrki so o.k.? Jaz imam rada sport misli ali pa sojin napitek. Tako ne obremenjujem želodčka, dobim pa v glavnem vse kar telo potrebuje.
Lepo, da si začela to temo. Zajtrk je zelo važen in kakor lepo začneš jutro , tako se nadaljuje dan.

Lepe praznike, Andreja

sem kar jem

Pozdravljena!

Zdrav zajtrk se prične s sadjem ali s sokom ožete pomaranče, limone, grejpa… Po dvajsetih minutah presledka nadaljuješ s polnozrnatim kruhom in namazi. Naprimer 100 marmelada – ni dodanega sladkorja, razni skutni namazi – pripraviš si jih z lahko skuto in začimbami, jogurt probiotični – linija zdravo življenje.
Za zajtrk so zaželjeni tudi kosmiči. Ovseni, pirini, rženi….. dodaš jim lahko par zdrobljenih lešnikov in pol žlice rozin.

Izogibaj se stvarem, ki vsebujejo dodan sladkor, maščobo in imajo veliko E-jev.
Poglej malo pod temo kaj jemo oz. smo jedli. Tam je veliko idej. Mesece nazaj, smo imeli čisto druge in drugačne zajtrke, kot jih jemo sedaj. POglej v lansko leto. September, oktober, november….

Jaz osebno že nekaj časa prakticiram sadni zajtrk. Sadje zmiksam, dodam mu dve žlice otrobov in tri, štiri zdrobljene polnozrnate kekse z ovsenimo otrobi. Občasno te kekse pomakam v mleko.

Kar se narezkov tiče, jemo puranja prsa v ovoju, puranji hlebček, lahko piščančjo šunko – zdravo življenje.

Veliko različnih zajtrkov si lahko pripraviš.

Srečno na tvoji poti.

Tudi jaz nikoli nisem jedla zajtrka … razlog? Nikoli nisem imela časa, preden sem šla od doma nekaj pojest, odkrito povedano, pa mi tudi pasalo ni ;-))
Kakorkoli, nardila sem premik v glavi, zakaj neki, bi morala jesti zajtrk, takoj, ko odprem oči? Če mi pa res ne paše … zjutraj, mi paše ena fina dišeča kavica ampak prej, ker nisem jedla zajtrka sem dan začela s hrano v opoldanskih urah … zdaj pa vzamem müslije in jogurt seboj in takoj ko pridem v službo zajtrkujem ;-))
Dan je res lepši in bolj poln z energijo ..
S.

Mislim, da nas je tukaj kar večina takih, ki nam pred časom zajtrk ni prijal. Tudi meni se je prehranjevalni dan pričel s kosilo in zaključil z (pre)močno večerjo. Ko človek enkrat pride do spoznanja, da tako ne gre več naprej, se navade dobesedno same spreobrnejo. Danes si začetka dneva ne znam predstavljati brez zajtrka. Pol ure po vstajanju mi že kruli in tako ni šanse, da bi pozabila jest.

Ker je bilo postavljeno vprašanje o pravilnem zajtrku, naj povem kakšen je moj. Najprej napitek kombuša in kakšen sadež (neobvezno), čemur sledi ali kefir z otrobi in lanenimi semeni, ali polnozrnati kruh s skuto, lahkim sirnim namazom ipd. Včasih tudi kakšni muesleji brez dodanega sladkorja, ali pa kar ovseni kosmiči.

Če si že privoščite salamo ali sir, to pojejte brez kruha. Dodajte kakšno zelenjavo, npr. paradižnik, papriko…. in bo tudi ok. Pa jajčka na različne nalčne, brez kruha, so tudi dobrodošla. Tudi hrenovko brez… si lahko privoščite, a ne prepogosto. Pred tem za kar se boste odločile pa pojejte sadež ali dva.

No, nekaj sem napisala.

Julija

New Report

Close