Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Zdravniki-zabušanti?

Zdravniki-zabušanti?

pa me prou zanima kera tekstilna delavka je zadovolna s 60 juriji. sm prepricana da vse svoje otroke ganjajo da naj se ucijo da ne bi slucajn mogl se oni tko zivet kot morjo same.

zdej pa letim v sluzbo. ceprou bi blo mogoce bols da bi se sla kr ucit in to za zdravnika, ker bi dobila 300jurijev brez dela pa se cel kup ugodnosti bi mi zravn v rit vtaknl

No, no

zdej si pa ful nestrpno reagirala. Res maš trdo glavo in se ti ne da nič dopovedat. Ti pač goniš svoj prov in ne odstopaš niti milimetra. Težko boš tako shajala in kar povem ti, da nisi primerna za zdravniški poklic in da te ljudje ne bodo imeli radi, če boš vedno ti vse najbolje vedela in ne boš poslušala drugih. Boš samo še en primerek, zaradi katerih se bodo ljudje pritoževali čez zdravnike. Moj nasvet:

Pozabi na stomatologijo in ostani med svojimi stroji, ker tja padaš.

Nikoli pa nisem trdil, da so vsi zdravniki slabi in da ne zaslužijo svoje plače. S svojo zdravnico sem zelo zadovoljen, poklicu je predana z dušo in telesom in njej bi z veseljem privoščil še kakšnega jurja več, ker vem da ga zasluži. Pohvale na njen račun si lahko preberet tudi na tem forumu in ta moment grem še jaz eno dodat

Lep vikend

mislm da prou tko svoje tolcem kot ti.

lp

men se pa zdi, da bi ti res z mano seksal, hahahaha! lih prou gajsten si.

čau, tut ti uživej! pa enga lupčka na lička!

ja halo!:)

pa ne apriori!

ce bi se spoznala da bi mi bila vsec da bi jaz bil tebi vsec haloooooo valda da bi seksal s tabo aje to kaj narobe?
tud tebi lupcka na licka:)
ej dej se mi opiši no pa leta napiši!

Še malo, da jaz pristavim svoj piskerček.

Ne želim se ubadati kateri zdravniki so zabušanti in kateri niso. Jaz osebno sem zeloooooo zadovoljna z mojim osebnim zdravnikom, ki resnično pošteno gara in ima ogromno pacientov. Pa tudi imam mojega lečečega ginekologa, ki prav tako gara dela in še opravlja težke operacije in zakaj si ne bi zaslužil dobro plačo.? Kadar smo bolni in nam zdravniki lajšajo bolečine so zlati dobri, ko je pa konec bolečin je pa treba pljuvati po njim. Haloooo mislim, da je to skrajno nesramno. Zame zdravniki so bogovi, ker rešujejo življenja. Pred tremi leti je meni zdravnik z operacijo rešil življenje in zakaj bi jaz sedaj pljuvala po njemu, če ima dobro plačo. Seveda ima dobro plačo saj si jo tudi zasluži. Tisto kar zdravniki morajo delati, ter operacije itd jaz njihovega dela ne bi mogla opravljati, če mi plačajo milijon na mesec. Odkrito in pošteno sem povedala.

Stari pregovor tako pravi: Če bog, da veka…… Potem tudi zdravnik ima leka…..

Prosim vas lepo nehajte tako udrihati po zdravnikom. Tudi zobozdravniki si zaslužijo svoje plače. Kar malo si zamislite, ko vas začne zob boleti, ker to so pa resnično hude bolečine, potem bi dal vse samo, da se rešiš tega zoba in ne moreš nič brez zobozdravnika…..
Kot je nekdo omenil , da zdravniki operacijo zafušajo, to se lahko vsakemu zgodi. Tudi mi navadni ljudje kadar opravljamo svoje delo se lahko zmotimo kaj ne da??????
Ne branim zdravnike, ampak jih ščitim in jih bom vedno ščitila, ker vem kako poteka v zdravstvu, ker sem včasih bila kuhana in pečena pri zdravnikih. Bili so mi v veliko oporo….
Zdravniki si zaslužijo takšne plače kot jih imajo. Če zabušavajo, tudi mi včasih pri našem delu radi zabušavamo mar ni res???????

To je bilo moje mnenje……. Veliko mirne krvi vam želim!

Vse skupi lepo pozdravljam

Doroteja :-)))

Dobro se z dobrim vrača:-)))

res sem lepa in postavna starka, hahahahah! ne morš si mislt! ni besed za opis take postave in lepote. milmmm, hudooo, ej!

lupčka na lička! :))

Daj Doroteja-ne bluzi….ej..mislim… pol ti bo pa enkrat film spet utrgalo, boš pa …

……….. ha ha ha. Saj nekdo mora bluziti kaj ne?
Hvala za pošto.
Lepo se imej in lep pozdravček
Doroteja :-)))…. napisal:

> Daj Doroteja-ne bluzi….ej..mislim… pol ti bo pa enkrat film
> spet utrgalo, boš pa …

Dobro se z dobrim vrača:-)))

In to naj bi bila slovenska “inteligenca”?
Sram me je …pred Evropo……

ti bodi pa čisto tiho-pokojnino si si “zaslužila” v najlepšem sistemu na svetu Maršalovem socializmu. in to mastno pokojnino takšno o kateri lahko vsi drugi samo sanjamo.tako da bodi raje ponosna na nas da smo pripravljeni toliko dajati v pokojninsko blagajno od koder plačujejo tebe in tebi podobne, s tem da vemo da nikoli ne bomo dobili iz te blagajne niti pol kurca toliko kot plačujemo.
tebe bi zabrisal v evropo s 40000 sit pokojnine pol bi pa jezikala.
jaz bi ti vzel penzijo da bi pol lahko gobc vrtela kako te je sram .

Nekje zgoraj Erikson napisal: “Noben se ne bi sploh vtikal v njihove plače, če bi svoje delo opravljali strokovno in vestno, če ne bi vsake druge opreacije zafušali, če bi imeli primeren odnos do pacijentov…”
Tako kot tričetrt stvari na tem forumu – posplošeno. Človek gre enkrat k zdravniku pa mu neki ni všeč, potem v čakalnici sliši še ene tri jamrarije od drugih, pa odrajža domov, hop na forum in pok po zdravnikih. Povej mi, kako lahko nekdo, ki ni študiral medicine, sodi o tem, ali je zdravnik opravil poseg tako kot treba ali ne. Če so komplikacije post festum, še ne pomeni, da je naredil kaj narobe, ampak večinoma to, da se različni organizmi na enake tretmaje odzivajo zelo različno. Zdravilo, ki pomaga Lojzetu, ne pomaga nujno tudi Jožetu, pa imata lahko povsem enako bolezen.
Glede odnosa do pacijentov pa – morda bi končno nehali o tem, ane, ker bi rada videla vse tiste, ki se pritožujejo, kako ste po konstantnem pritisku odgovornosti in po celem dnevu polnih čakalnic tečnih ljudi, s sto osmim pacientom enako prijazni kot s prvim. Vse ma svoje meje.

“so tekstilne delavke zadovoljne s 60 jurjev plače in lahko s tem lepo živijo, gospodje zdravniki pa s 300 jurji ne morejo?”
Prvic – ne, gospe tekstilne delavke niso zadovoljne, in drugic – gospe tekstilne delavke nimajo enakih potreb kot zdravniki. Nekdo, ki celo življenje dela za trakom, si manj verjetno želi v opero za sprostitev kot visoko izobražen človek . Najbrž si ne kupuje strokovnih knjig in Sto romanov, ampak nekakšne revije in dr. romane.
Da ne bi zdaj kdo skočil, da ponižujem gospe tekstilne delavke – to je sociologija. Nižji izobrazbeni sloji imajo drugačne (večinoma cenejše) potrebe kot višji. Želodce imajo resda vsi enake, neprimerljive pa so intelektualne potrebe …
LP

Vsa čast fizičnim delavcem – saj so včasih vpili “delu čast in oblast”!
Imeli smo uravnilovko. In sedaj pomislite, kako bi gledali pravniki, ekonomisti, inženirji etc.etc., če bi se spet šli uravnilovko?
Tekstilni delavci, inženirji, zdravniki, ekonomisti, pravniki, vsi po 60.000 sit.
Samo politiki po dva, tri milijone in še mnoge nezaslužene bonitete,
drugi so tako samo delovna sila! In prepirov in fovšije bi bilo v trenutku konec!
Le zakaj nihče ne povzdigne glas: Banda vladajoča, tatovi, ki ste vse polastninili, vi, ki se ironično smehljate z ekranov, z naslovnic, ki samo to premišljujete kako boste ostali na oblasti, ki ste naredili čežano iz svobodne Slovenije, dost vs mamo! – Ne, nazadnje boste spet vpili: Janša pa Peterle sta vsega kriva! – Krivi, gospoda ste sami!, ker volite non stop ena in iste zajedalce. Vam jih iz vsega srca privoščim! Najbolj pa LDSOVEGA KEBRA!
V Evropo gredo levi politkarji z visoko dvignjeno glavo s polnimi žepi pokradenega ljudskega premoženja.

lahko bi napisal tudi drugače sosedov fant je najbolj srečen človek na svetu ker ma eno punco in svobodo katera mu pomeni več kot bogatašu sto milijonov evrov.
res je, da on poje dva bureka na dan ampak ob tem bolj uživa kot un bogataš ob kaviarju pa pršutu.
problem je v tem ko si nekdo ki ima 60000 sit plače ne more privoščiti niti dva bureka na dan.
zračunaj pa boš vidla da govorim resnico-odštej še denar za položnice, za obutev in obleko (vse seveda najcenejšo varianto), pa boš videla da mu zmanjka najmanjk 40000 sit na mesec. da ma pa še otroke…adijo pamet.
sedaj razumeš kje je problem? če maš še tako skromne potrebe jih ne moreš zadostit s to usrano plačo. razumljivo, da pol pizdijo nad dohtarje k majo po milijon na mesec. a ne?
l.p. saj te nč ne napizdevam sam povem:).

BRAVO!!!

NAJBOLJ PA SEM NAVDUŠEN NAD ZADNJIM STAVKOM , ČEPRAV SO TUDI DRUGI ODLIČNI!!!

Sam več v čem je problem? KER SO VSI ISTI TUD JANŠA PA BAJUK.
SAMA ZANIKRNA POKVARJENA LOPOVSKA BANDA, NE MISLI DA GRE JANŠA PA S PRAZNIM ŽEPOM V EVROPO!!!

Se povsem strinjam – 60.000 je jako smešna vsota in zelo občudujem ljudi, ki ne samo da uspejo živet s tako plačo, ampak tudi ne dajejo vtisa, da so revni – mislim – ne hodijo glih s strganimi čevlji okoli ipd. In še bolj se strinjam, da so razlike med najnižjim in najvišjim dohodkom absolutno prevelike – če bi zmogla pogruntat, kako to kvalitetno rešit, bi to nemudoma predlagala. Po drugi strani pa se mi ne zdi prav, da se vsi spravljajo na zdravnike, ki sicer res ne delajo vsi enako dobro, so se pa pošteno namatral, da so prerinili čez cel študij, sekundarij, specializacijo in se veliko kasneje dokopali do svojega kruha kot nekdo s triletno šolo. Problem Slovenije je ve tem, da ne zna cenit intelektualnega dela – in gre vsem v nos, če nekdo, ki je študiral in študiral in vlagal vase, sedaj z nečim, kar ni manualno delo, zasluži nekaj več denarja.
Sama imam 7. stopnjo izobrazbe, zaslužim pa neto 70.000/mesec (prevoz in malica nista vključena) in čisto razumem zdravnike, da se jim zdi krivično še pa še, da bi imela neka delavka samo nekaj manj plače kot on, ki je v svoje znanje vložil neprimerno več – tako umskega napora kot časa.

In “En tipo”, sej nisem na nobenga jezna, če mal pokolne, včasih prov paše podkrepit kako misel 🙂 Ampak včasih greste mal čez rob, no. Ne vem, zakaj se morajo pametni ljudje vedno skrivat za neko zajedljivo masko.

70000 sit neto s 7 stopnjo???
ma to ni nič!
ker konc slovenije pa si da imaš tako slabo plačo?

Tud jaz pravim, ja, da to ni nič 🙂 Se pravi čist razumem delavke za trakom in njihovih 60.000 in si tudi v sanjah ne predstavljam, da moram poleg sebe fotrat še kakšne otroke. V nevladnem sektorju delam … tam si moraš celo plačo sam naštrikat, nič garancije.
Hočem samo rečt, da mi je čist jasno, da zdravnik, ki pogleda enega podjetnika s končano poklicno šolo in vrtoglavo plačo, hoče vsaj en dostojen denar za svoje delo – se pravi minulo delo (cela serija let študija) in stresno tekoče delo. Tukej na forumu nobenemu ni težko napisat, da dohtarji pretiravajo, pa da nič ne delajo, pa da niso odgovorni – ampak mislim, da bi se čisto vsak, ki bi enkrat preživel dan v ordinaciji z zdravnikom, strinjal, da imajo zajebano delo. Enkrat sem slučajno imela priložnost sedet tam – ne moreš verjet, kako ima vsak pacient čisto razdelano teorijo, kako bi ga bilo treba zdravit, in potem se prička z zdravnikom. Pa to je za znoret …

Ni pri vseh profilih tako. Kirurgi npr. po cele dopoldneve operirajo, potem pa še ambulante, dežurstva… So veliki garači.

New Report

Close