Zdravniki-zabušanti?
Moja izobrazba je najtežja na svetu, vas moram kontrolirati :)))
Primož
eno vprašanje zate: kaj se zgodi ko se predmet približa svetlobni hitrosti oz. ko se začne približevati tej hitrosti?
a obvladaš einsteinovo relativnostno teorijo?
drugo a veš kako je to mogoče da je bil on genij pa je imel v določenem razredu same cveke?
jaz vem sam mal preverjam tvoje znanje:).
k me zanima kok dejansko veste tisti k ste končali fiziko.
>Dela od 7-13, na dopustui je vsaj 2 meseca na leto (šolska ambulanta), vleče pa 400 jurjev na mesec.
Prav tako delam v šolski ambulanti. Dopusta imam toliko kot mi ga pripada po kolektivni pogodbi (podobno kot Alenka Š.). To, da delaš v šolski ambulanti namreč še ne pomeni, da imaš počitnice kot šolarji (še vedno se pridno vsak dan potim, da oddelam to, za kar sem zaposlen)
Veš, za zaposlene v javnem sektorju obstajajo kolektivne pogodbe, ki pa si jih lahko tudi poiščeš na internetu (če te bo zanimalo in ne boš našla, mi sporoči, pa ti pošljem).
V kolektivni pogodbi ni govora o dveh mesecih dopusta, razen če si tik pred upokojitvijo…
A mi lahko prosim zaupaš, kdo je delodajalec tvoje prijateljice! Ne vem za koga dela (in koliko delovne dobe ima), da ima tako visoko plačo. Če je res, kar praviš, ima namreč kar za 73% višjo plačo od mene (231000 SIT z malico in prevoznimi stroški vred).
Pa še o delovnem času. Mogoče res ne delam 10 ur na dan, ampak med delovnim časom ni šanse, da bi imel čas debatirat po forumih kot to počno mnogi tu naokoli. Če malo pogledam čase tvojega oglašanja samo v tej temi (med 8:07 in 14:36 uro), lahko sklepam, da delaš svojih 10 ur ponoči (malo verjetno glede na izobrazbo in plačo), ali pa se takih debat udeležuješ med delovnim časom.
Pa brez zamere. Nikomur ne želim nič slabega. Nasprotno – tebi želim predvsem boljšo službo. 🙂
Zdaj grem pa spat – danes je plača!!! YESSSSSSSSS :-))))))))
LP…
>pa za sodelovanje s farmacevtskimi družbami…Baje so zaslužki ogromni, stvar pa popolnoma legalna.
Pa svizec zavije čokolado v folijo. Ne vem, kakšno sodelovanje imaš v mislih.
Zdravnike sicer farmacevtske družbe precej “verbajo” in jim ponujajo svoje izdelke, vendar ne vem o tem kaj dosti in zato o tem ne morem govoriti.
Pri nas, zobozdravnikih tega ni oz. vsaj jaz ne vem nič o tem. Prosim razsvetli me. – Pravzaprav si tudi ti uporabil besedico “Baje” – torej se ti samo ZDI…
Meni se na primer ZDI že cel ta thread malo bedast…
Najprej se najde ena dama, ki nameče par trditev ki nimajo trdnih temeljev, potem pa se najde en kup ljudi, ki (nekateri celo v službi) nimajo pametnejšega dela od glodanja takih kosti.
Lep pozdrav, pa brez zamere… 🙂
“Meni se na primer ZDI že cel ta thread malo bedast…”
Ni se treba tako razburjat, sem samo vprašal. To sem slišal od prijateljice zdravnice, nisem se pa takrta v stvar poglabljal ker me ni preveč zanimalo (vsak si pač po svoje pomaga). Če te pa zanima za kaj gre, jo ob prvi priliki natančneje povprašam.
Me pa zelo moti, kako zdravniki in zobozdravniki reagirate na kritike. Kot če bi stopil mački na rep. in ne samo na tem forumu, zgodba se ponavlja povsod, kjer pade kakšna kritika ali pritožba čez zdravnike. Zakaj se vas ne sme kritizirat, imate mogoče kakšno imuniteto ali kaj? Ali pa se mogoče res zavedate, da uživate neke vrste privilegij in se bojite, da ga lahko izgubite , če se bo preveč govorilo o tem?
Če se z neko trditvijo ne strinjaš, potem z argumenti dokaži nasprotno. Najlažje je reči, da je “cel ta tread malo bedast”. Nisi prvi zdravnik, ki je tako reagiral na to temo, če pozorno prebereš je neka zdravnica celo zahtevala od moderatorja, naj temo izbriše.
hehe, ni bla zdravnica ampak jaz. predlagala pa sem da se zbrise ker se mi je zdel brezveze brat neko zaljenje k ni melo veze s temo.
kar se pa kritik tice pa mislim da vsak (ne sam zdravnik) reagira, sam js temu neb rekla da kot bi stopil macki na rep, ampak se vsak postavi zase in brani svoje interese, hvala bogu. kasni ljudje bi pa bli ce bi se pustil drugim in to clo samo zarad tega ker so nekej nekje mogoce slisal.
in argumenti… a se ti ne zdi da jih je kr nekej?
lp
Ne, ne vidim pravih argumentov. Res sem mislil da si zdravnica, pa vidim da si računalničarka z ambicijo postati zobozdravnica. Zato je logično da podpiraš njihova stališča.
Kaj je pa z računalništvom narobe? Preveč garaško delo zate 😉
Sploh pa me zanima, kako si lahko privoščiš še en študij – medicine se namreč ob delu ne da študirat. Naj uganem – živiš še vedno pri mamici in očku in onadva te tudi financirata in te očitno bosta še vsaj tja do 35 leta. Imam prav?