Zdravniki-zabušanti?
Joj, joj, joj, pa se lahko en forum dogaja ne da bi vmes skrenili od prvotnega vprašanja in se spustili v neskončna zmerjanja in obmetavanja z očitki, tako da clovek, ki ga zanima mnenje o sproženem vprašanju sploh ne izve drugega kot to, kdo je idiot in koga boli kaj …
Vem, da je splet eno ogromno smetisce, kjer si lahko vsak da duska, ampak vseeno me zalosti kultura nekaterih posameznikov. Pa kar ne nehajo. Odprite prosim novo temo z naslovom “pomerimo se v psovanju in zalitvah” pa pisite, kar hocete. Tistim, ki bi radi brali razprave na zaceto temo, pa omogocite, da to lahko tudi dejansko pocnejo. Ne vem, no, a tudi v osebnih stikih s soljudmi tako nizko in burno reagirate? Clovek pride na forum, nekaj rece, potem pa pok vsi po njem. Zalostno.
Najprej sem mislil pobrisati, celotno sporočilo, pa sem se odločil, da bom samo sporočila od tipa, in to z enim ukazom, da nimam preveč dela. jih tudi bral nisem razen enega in v tistem je bilo vse kar ne bi smelo biti.
sem pa vse šel še enkrat pregledati in v niti enem sporočilu se ni vzdržal grdih besed, ali sovraštva.
Preberi pravilnik.
primož
Roni, točno tako,
vendar jaz nisem tukaj, da bom pisal mnenja ali koga zagovarjal, ampak zato, da bom uresničeval pravila, ki pa so se na tej temi zagotovo izrodile.
primož
da se vam da prerekat o stavreh o katerih sploh nic ne veste, poznate le trohice nepovezanih dejstev al pa rajs govoric tete sosedine svakinje…
zed, se strinjam. ko bo enkrat vsak pregled treba mastno placat, si bojo ljudje se zeleli, da bi blo stanje tako kot je zdej.
primoz, res se mi zdi trapast da se sploh trudis z lepo besedo. pri nekaterih nima smisla. jas bi zbrisala celo temo. ljudje majo gotov kej pametnejsega za pocet kot brati neko neosnovano blatenje.
meti hehe, privoscim ti mesec s tempom kot ga ima student medicine. in teden z zdravnikom. ne mores vedet in sodit dokler ne poskusis.
Dr. Erpiceva: pohvala vasi predanosti. upam, da vam ni prevec neprijetno ob poslusanju nehvaleznezev. upam, da tega ne dozivljate prepogosto. vem, da ni lahko dajat vsega kar ljudje rabijo in se vec ce se potem to hitro pozabi ali celo obrne proti tebi. srecno.
Tibia
jaz pa ti priporočam en mesec tempa, kot ga ima študent fizike. Poznala sem par študentov medicine in njihov tempo, ne rečem, da ni potrebno garanje. Ni pa študij medicine prav nič bolj zahteven kot npr. študij fizike. Prej obratno. za medicino ni potrebna ne vem kakšna inteligenca, saj gre v glavnem za piflarijo. Poznam nivo fizike na študiju medicine in se mi zdi prav otročji, kljub temu pa sem slišal študente jamrat da je težko :))))
Prav rada zamenjam svojo službo z zdravniško, dobila si me ravno prave volje. Na delovnem mestu sem namreč neprekinjeno že od 22:00 včeraj, s tem da sem tudi včeraj delala 8 ur. Zato mi prosim ne serji in se raje zamisli kakšne neumnosti klatiš.
Dejstvo je, da državni uradniki nikoli niso in nikoli ne bodo garali. In zdravniki, kot del državnega aparata niso prav nič izvzeti. Dejstvo je pa tudi, da je človek po naravi leno bitje in prepričan sem, da če bi imeli zdravniki enourni delovnik, bi bili še vedno preobremenjeni 🙂
Tibia…..
mogoče sem intuziast in verjamem v lepo besedo. 🙂 prepričan sem, da lahko z potrpljenjem marsikdo spregleda neumnost takšnega početja in se morebiti ravno zaradi naše potrpežljivosti zamisli in na koncu lahko tudi spremeni način.
zakaj bi vedno vračali z močjo, če se da tudi drugače, je veliko manj škode.
primož
Živjo,
zdaj je pa tudi mene pogrelo,
Meti, če si tako strašno zaposlena, kako pa imaš čas stalno tukaj viset in pisarit odgovore?
Kar se fizike (biofizike, če smo natančni) tiče, je kar zahtevna, ni med najtežjimi predmeti, je pa to prvi izpit (in nekateri seveda jamrajo, da je težka), in razne izpeljave kabelskih enačb ipd. niso ta najlažja stvar.
Kar se faksov in njihove težavnosti tiče, se mi zdi, da bi lahko sodila samo, če bi sama oba naredila, česar pa očitno nisi.
Študij medicine traja 6 let, povprečen čas do končanja študija je 9 let (in ker tja tudi ne hodijo sami zabušantje, očitno ni ta najlažji možen). Nobeden ne pravi, da so tehniški (in drugi) faksi lahki, jaz se npr. ne vidim, da bi doštudirala ekonomijo, ker se je nečesa, kar te ne zanima dovolj, zelo težko naučiti. Medicina tudi ni sama piflarija, oz., če se človek tako uči, mora pa res vložiti izredno veliko časa in truda (poglej si malo, iz kakšnih knjig se je potrebno učiti, kako obsežne so, ipd.). Za razliko od drugih faksov je od tretjega letnika dalje obvezna praktično 100 % udeležba na vajah iz kliničnih predmetov, kar je videti tako, kot bi hodil v službo (8 ur dnevno, tudi popoldne ipd.). Pred parimi leti so tudi v nižjih letnikih pri nekaterih predmetih uvedli obvezno prisotnost na predavanjih. Skratka, ko je konec predavanj/vaj, se lahko pa še za par ur za knjigo usedeš.
No, ampak če je vse skupaj tako lahko in delo zdravnika samo zabušavanje, ti predlagam, da se lepo vpišeš na faks in ga narediš (če seveda izpolnjuješ vpisne pogoje, pa tudi ob delu se medicine ne da študirat), pa boš lahko celo življenje tisto strašno plačo vlekla, pa mesece dopustov koristila,… Pa ne pozabimo, da moraš opraviti sekundarij (za katerega se dr. Keber trudi, da niti plačan ne bi bil), pa tudi na dežurstva se pripravi (za 24-urno nedeljsko dežurstvo po novem dobiš celih 5 tisoč sit). Če nisi slučajno po naravi preveč leno bitje.
Lep pozdrav,
Katarina
Ok, ne se razburjat.
Naprej sem nesla samo to, kar sem slišala iz ust zobozdravnice. Faks je težak, ker je veliko snovi, ni pa ne vem kakšna znanost in ne zahteva kaj dosti inteligence oz. miselnega naprezanja. Ko pa enkrat končaš faks, se začne amerika. Kratek delovnik, dobra plača, veliko dopusta. Spet njene besede.
Meni pa malo zavre takrat, ko sem okrog 13:00 na malici in srečam prijateljico, kako jo veselo maha domov po opravljenem delu. Jaz pa nazaj v službo in veselo na delo še za dodatnih 5-6 ur.
No, vidis Meti…Si se mlada, pa bistra, pa ce imas zeljo in voljo, pa hop do medi faksa…In ne bos vec malce z zavistjo gledala prijateljice, kako veselo stopica od 13, ure dalje okoli svojega domka….Pa bos se ti, ce je tko simpl, a ne? :-)) “Sve se moze, sto se hoce”, pravi pregovor pri nasih sosedih….LP!
Ne vem … da se vam res da??? Vsakdanji stres res vpliva na človekovo psiho.:))).
Imam precej nižjo izobrazbo, nižjo plačo, nižji položaj v službi,… pa se nič ne obremenjujem z drugimi, ki delajo manj, zaslužijo pa več. Ne vem, se mi zdi, da moraš biti najprej sam s seboj zadovoljen, potem lahko realno gledaš ostale. Kdo pa je kriv, da sem v takšnem položaju, morda znanka, ki je doštudirala in je sedaj profesorica matematike? Ona je svoj prosti čas vlagala v znanje, jaz pa v … . Seveda mi je žal, nisem ji pa favš. Lahko bi rekla: dela od sedmih do enih (včasih še to ne) in lepo gre domov, ima zagotovljeno dobro plačo, regres za letni dopust,… Kaj pa čas, ki ga je porabila za študij? Čas, ki ga porabi za priprave, popravljenje nalog in izpitov? Vsakdo ima možnost, kako jo pa izkoristi, je pa njegov problem. Isto bi seveda razmišljala, če bi imela podobno izobrazbo kot ona, ker so vedno možnosti, da napreduješ (lahko se še izobražuješ, lahko menjaš službo, morda ustanoviš podjetje…).
Ni vse tako rožnato, kakor se na zunaj vidi. Meti, si morda pomislila, da te prijateljica morda zanalašč jezi s takšnimi izjavami, ker ve da si ji favš? Jeziti na druge, zaradi svoje neambicioznosti in vdanosti v usodo? No, morda pa koga to osrečuje.
Ne spuščaj se v stvari, ki jih ne razumeš. Tvoje gledanje na zdravnike je tipično za ljudi brez izobrazbe – za vas so zdravniki bogovi. Jaz pa sem doštudirala in vem da so zdravniki pač čisto običajni ljudje in ne vedo nič takega, da bi se s tem lahko hvalili ali se celo počutili več vredne. Gre enostavno za vrednotenje dela, ki je pri zdravnikih precenjeno, v drugih enakovrednih strokah (npr. tehniških) pa podcenjeno.
Ne vem od kje ti ideja o moji neambicioznosti in vdanosti v usodo. Svoje delo imam rada in imam nadaljne ambicije (delam magisterij). Seveda pa me počasi zapušča veselje do dela v gospodarstvu in verjetno se bom tudi jaz poskušala prebiti k državnemu koritu, ki je večje in v katerem je boljša hrana. Ko mi to uspe, pa ne bom več kritizirala zdravnikov, saj ni lepo v lastno skledo pljuvat. Zaposleni v gospodarstvu bodo zato še kakšno urico več delali pa kakšen dan dopusta manj, da se bomo prašiči na njihov račun lepo redili 🙂
S tem se poslavljam, zadnje ure moje delo zaradi tega foruma precej trpi. Sem pa opazila, da se v glavnem oglašajo zdravniki in študenti medicine, ki seveda v mojem razmišljanju vidijo grožnjo. Torej je res, da imate zdravniki in študenti medicine časa čez glavo, da ste lahko stalno na forumu (sploh npr. Tabia). Vsaj ena moja teza se je tako sama od sebe potrdila
čao in brez zamere
sem studentka racunalnistva in razmisljam o vzporednem studiju stomatologije. mislim da bo res bolje zate da se posvetis delu. cas imam pa zato ker sem bila cez leto pridna in lahko brez slabe vesti visim na forumu po cele dneve.
btw. moj oce, fizik, moj brat, tudi koncuje fiziko… tisti tvoji zgornji izjavi o tezavnosti faxa sta se fajn nasmejala. je pa res da sta fest brihtna, (nekateri mamo to v familiji) in da jima studij res ni bil problem. vecino izpitov lahko naredis celo s kolokviji (mi narekuje brat tukej zraven), na mf pa so narejeni kolokviji sele pogoj za izpit.
brez zamere? zakaj le:)
Neverjetno vsi ste visoko študirani obnašate pa se otroci stari devet let.Lepo vas prosim tako ste veliki dajte se lepo obnašat.Ne bo vas veliko stalo..Ali se tako pogovarjate tudi do ostalih so ljudi tudi v privatnem življenju.Veš tipo za svoja leta pa bi se lahko malo lepše obnašal oziroma pogovarjal.Tako grdo govorijo samo ljudi brez samospoštovanja.Lepo se pogovarjaj ali pa pojdi dol.
Ne vem od kod pa tebi ideja, da sem popolnoma BREZ izobrazbe? Rekla sem samo, da imam nižjo izobrazbo, nič drugega.
Na zdravnike ne gledam, kot na bogove, pravzaprav sem včasih tudi med kritiki njihove politike (sploh Fidesa). Tudi zdravniki so ljudje, s svojimi dobrimi in slabimi lastnostmi. Tudi napake delajo.
Morda si slabo prebrala moj post: mnenja sem, da “čevlje sodi naj kopitar”, da o težavnosti poklica, študija in seveda dela lahko najbolj sodijo samo tisti, ki to delo opravljajo in ne tisti, ki o tem sklepajo samo na zunaj in po govoricah. Vsak poklic je težak (tudi pot do njega), pa naj bo še to poklic smetarja in vredno je “spoštovati” druge ljudi in njihove poklice.
Morda boš z magisterijem pridobila tudi na spoštovanju do soljudi. Ne glede kakšnih poklicev so. In koliko zaslužijo.
Želim ti vso srečo v državni službi, sploh, če ti bo ta prinesla notranji mir in zadovoljstvo.