Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Zdravniki…

Zdravniki…

Zadnje pol leta imam občutek, da slabše slišim. Mobitela pogsto ne zaznam, ne slišim avta, ki pelje mimo, ne slišim ljudi na delovnem mestu, ki me kaj prosijo, če niso dovolj glasni in razločni. Televizijo in radio imam glasneje kot prej (opazi se po številki glasnosti).

Zdravnik pa pravi, da je vse ok. Po mojem mnenju gre za zamero zdravniku oz . sestri, ker sem prišla z otrokom na pregled in me je sestra takoj, ko sem vstopila nadrla, češ kaj si mislim, da bo ona baby sitter. Na prvem pregledu (z otrokom) je bil rezultat nekoliko nenavaden. Na drugem pregledu pa baje povsem normalen. Ker sem prišla z otrokom, so me seveda opozorili, da pregled ne more biti v redu, ker me otrok moti. Ker je sestra name vpila, se je otrok ustrašil in se me začel okepati.

Rezultat je interpretiral tako, da je merjenje popolnoma objektivno, moj občutek pri slišanju pa subjektiven.

Pred ca. 10 leti sem imela iste težave z očmi. Zdravnik mi je ves čas zatrjeval, da imam dioptrijo -0,5 in da so obstoječa očala OK. Ko sem prišla k drugemu zdravniku, je le ta ugotovil, da je dioprtrija -3. To je bil vzrok, da nisem videla na tablo. Kolegice, ki so sedele poleg mene v predavalnici, so me bile naveličane in se me izogibale. Šele, ko sem dobila očala, sem se lahko normalno socializirala. Tudi v prometu nisem videla registerske številke vozila pred seboj. Semafor je bil moten, sedaj ima jasno okrogolo obliko.

Ali mi slučajno kdo lahko priporoča kakega dobrega specialista za ušesa?

Hvala, Mikica

Pozdravljena!

Splošni zdravnik ti naj da napotnico za pregled pri specialistu. Šele potem te lahko ta sprejme. Ker ne vem, s katerega kraja si, se obrni najprej na tistega specialista, ki je v vašem domačem kraju. Izguba sluha je lahko tudi začasna iz različnih zdravstvenih vzrokov – npr. zamašena ušesa zaradi ušesnega masla, pritisk …

New Report

Close