zdravnik s privatno prakso
Res je,da precej zdravnikov pacientov,zaradi zasedenosti,ne sprejema.
Res je tudi,da splošni zdravnik nima kakšnih posebnih pooblastil za zdravljenje razen,da napiše napotnico,v primeru dvoma,oz.recept…če je bolezen že aktualna. Ob tem bi opomnila,da zdravnika obiskujem izredno poredko,v cca 10.letih sem bila pri njem,morda ,trikrat . Odtod tudi želja po privatnem zdravniku,kjer bi prišla na vrsto ob uri, za katero se zmeniva,kjer bi
bila malce bolj človeško obravnavana kot,nekateri moji znanci,ki zdravnika obiskujejo večkrat mesečno ,letno …zavedam se,da tudi pri izbiri privatnega zdravnika lahko uporabim besedico’če’
Prijazne sestre pomenijo veliko več,kot, dober, zdravnik splošne prakse.
V končni fazi pa človek k sebi pritegne ljudi kakršen je sam in zdravnik,ki ima ob sebi usposobljene in prijazne sestre,ne more biti slab zdravnik.
Lep pozdrav in hvala
Veš zvezdica, ko sem jaz izbirala novega zdravnika, sem klicala okoli pač tiste, ki so mij svetovali znanci. Ampak odločilna je bila sestra, ki mi ježe po telefonu delovala zelo prijazno in človeško. Rekla je, da naročajo ob uri, ampak, da se včasih zgodi, da moraš čakat tudi do 15 minut ( v primerjavi s prejšnjo zdravnico, kjer sem čakala tudi dve uri!). In potem me jee dokončno prepričala dr. Rojčeva, ki je zelo prijazna, komunikativna in mi odgovori vedno na vsako vprašanje ( čeprav se kakšno še meni včasih zdi čudno). Do sedaj mi je še veedno vsako stvar pojasnila tako, da me je prepričala – se vidi, da točno ve o čem govori. Dostopna je tudi po telefonu in nevm kaj naj še sploh napišem – sem tako zadovoljna, da sem se odločila zanjo, da ne morem opisat. Ne morem pa tudi opisat, kako neskončno me je razočarala moja prejšnja zdravnica iz ZD Šentvid.
Če želiš, ti lahko dam telefon od dr. Rojčeve, pa lahko greš pogledat ( pristopno izjavo ti sestra da podpisat šele takrat, ko prideš ven od zdravnice – to je tudi ena dobra poteza, saj ni nujno, da se dva človeka sploh ujameta – pa tudi če sta oba super).
Sem se pa razpisala :-)) No, srečno roko pri izbiri in lep pozdrav.
helpa hvala in vesela bom če mi posreduješ telefonsko številko.
Lahko javno,saj ne bi rada objavila svojega maila na forumu.
Upam,da nima nihče ničesar proti.Pač časi so taki,da smo pričeli,če že plačamo,iskati ‘dobre’ zdravnike s prijaznimi medicinskimi sestrami.
Ni hujšega kot gledati zadrte,zaprte,zadirčne in še kakšne obraze,medtem,ko si sam v stiski.
Lep pozdrav