Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija zdravnik medicine dela

zdravnik medicine dela

Hoj!
Rada bi da mi pomagate razrešit vprašanje ,ki se mi postavlja.
V enem letu sem že 9 na bolniški ,ponavadi so to kratka obdobja enega tedna.Sedajle sem bila en teden na bolniški ,sedaj pa mi je zdravnica dala za tri tedne po 4-ure.Ko sem včeraj to povedala v šoli jim seveda to ni bilo všeč.Slišala sem različne pripombe.Ko sem danes prišla v šolo pa sem dobila delovni nalog , da moram v enem tednu na pregled k zdravniku medicine dela ,češ ,da ne morem bit tako na bolniški in mi bo on lahko kaj pomagal.

Kaj vi menite o tem.

hvala Tanja

Pozdravljena, Tanja!

Sama tovrstnih izkušenj nimam, upajva, da se bo oglasil kdo, ki jih ima.

Strokoven odgovor pa lahko dobite tukaj:
ali tukaj:

Lepo vas pozdravljam!

Veronika

Tanja,

ni panike. Preberi kaj so ti napisali na ta nalog oz. napotnico ( zahteve in obremenitve na delovnem mestu) . po mojih izkušnjah ti specialist za medicino dela ne bo nič ugotovil in bo moral napisati da si sposobna za delo. Lahko bi se dogovorila za omejitev nekaterih del.. ne vem kaj je pri šolskem delu najbolj obremenilno -športni denvi, omejitev dežurstev…
Posledično torej tvoj delodajalec s tem napotilom na pregled ne bo nič posebnega dosegel.

Sama sem bila 6,5 meseca na bolniški v letu 2003 zaradi težav s hrbtenico in potem ko ortopedi niso odkrili nič posebno hudega , so me poslali k revmatologu in potem nazaj k ort. Končna diagnoza fibromialgija…in potem še malo k psihiatru ( samo preventivno,da se izključi depresija…vendar to deluje v kartoteki kot stigma) Skratka spec. medicine dela dr. Sotošek -ZD Ljubljana, je ugotovila, da sem popolnoma sposobna in lahkodelam vse (tudi grem na teren, sejmske predstavitve, nič mi ni napisala omejitev dvigovanja bremen , nič omejitev konsatntnega sedenja…, niti posebnega stola). Letos sem bila na ponovnem pregledeu pri dr. Sotošek in me je samo vprašala kako je, bla, bla, bla, in če še hodim k psihiatru.
Letos me je pred enim mesecem ponovno usekalo v križu in sedaj gremo isto pot, ne glede na mnenje spec. med.dela, da sem sposobna.

ne boj se in ne obupaj…nič ti ne morejo narediti brez konkretnih izvidov. Če imaš službo za nedeločen čas, ti ne morejo prekinit pogodbe.

Veliko sreče
Maria

Lep pozdrav!

Lahko pa vam vaš osebni zdravnik izda napotnico za center za rehabilitacijo in usposabljanje invalidov.Vem za center v Ljubljani in Mariboru. Če niste iz teh krajev, se pozanimajte kje je vam najbližji center.
Tja hodite 7 do 14 dni. tem času imate odobreno bolniško, saj ste tam od sedmih do enih.Sodeluje cel tim strokovnjakov (delovni terapevt, socialna delavka, psiholog, zdravnik medicine dela) Vsi skupaj napišejo poročilo in mnenje o vaši delovni sposobnosti. Ker vas spremljajo in opazujejo 14 dni vsaki dan po več ur, lahko dokaj objektivno ocenijo vaše zmožnosti. Opravljate tudi razne umske in psihofizične teste. Pregleda vas tudi splošni zdravnik.
Napotnica se lahko izda:
– na željo bolnika
– osebnega zdravnika
– zahteva imenovanega zdravnika
– zahteva ivalidske komisije

New Report

Close