zdravnik?
Prosim za pomoč!!!
Sem v osebni povezavi s pacientom, ki je pred kratkim hudo zbolel in je zdravljenje vprašljivo. (obsevanje?) ¨Zamočil¨ je njegov osebni zdravnik, ki ga ni napotil naprej na preiskave in ni imel zanimanja za njegovo stanje. Ta zdravnik je že kar nekaj ljudi ¨pokopal¨ – se opravičujem izražanju, ampak ne vem več kaj narediti in sem zelo besna.
Vem, da zveni vprašanje noro, pa vseeno ali se mu lahko kaj dokaže in da ga vržejo iz službe. Deluje tudi politično.
Do sedaj sem samo poslušala o njegovem nestrokvnem delu, sedaj, ko pa je ta nestrokovnost naredila tudi škodo v moji bližini, bi želela to bolečino prihraniti ostalim.
Kaj naj naredim? Prosim za nasvete!!!
MS
Spoštovani!
Svojci se lahko pritožijo pri direktorju zavoda in imajo pravico dobiti mnenje internega strokovnega nadzora. V kolikor s tem niso zadovoljni, lahko pritožbo vložijo na Zdravniško zbornico Slovenije, Dalmatinova 10, Ljubljana.
Za Osnovno zdravstvo Gorenjske imamo to urejeno tudi po elektronski poti: http://www.drmed.org/pritozni_sistem/
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni!
Kaj pa če je ta zdravnik direktor zavoda?
Iz preiskav je ugotovljeno, da gre za ¨staro¨ in ¨novo¨ bolezensko stanje. Rak, ki ni nastal sedaj, ampak verjetno lani … Ko mu je ena izmed sester dejala (zdravniku), zakaj da ni to prej dal naprej, je rekel, da mu pacient ni nič povedal! Halo!!! A bomo pacienti sami postavljali diagnozo? Mislim, pljučnice se ponavljajo vsako leto, pri zadnji pljučnici je krvna slika vedno slabša … in šele o rentgenolog sam poskusi neko drugo metodo slikanja (ne vem točno za kakšno aparaturo gre), on ukrepa.
Ne morem verjeti! Pa ni prvi, ne zadnji pacient tako obravnavan.
Kaj sedaj?
Lep dan!