Zdravnica pravi…
bila sem bolna in sem shijšala za 3 kilograme in ko sem prišla h zdravnici po opravičilo za šolo mi je rekla da se moram zrediti nazaj sicer bom morala na preiskave zanima me zakaj moram imeti toliko kil kot prej če meni tako paše da jih imam 50 kil…pred boleznijo sem jih imela 52 tako da sem se zredila samo za kilo…počutim se zelo dobro in nič slabotno…zakaj bom morala na preiskave…ne upam k zdravnici da me res ne pošlej na preiskve res se izredno bijim odvzema krvi (inekcij)
Hvala že vnarej!
Draga Dora,
ne poznam ne tvoje starosti ne telesne višine in konstitucije. Primerno normalno prehranjenost v grobem opisujemo z indeksom telesne teže, ki se ga zračuna, da težo v kg deliš s kvadratov svije višine v metrih. Normalno prehranjenost predstavlja indeks med 20 in 25, količnik pod 18,5 predstavlja resno grožnjo tvojemu zdravju, čeprav se ti morda zdaj še vedno dobro počutiš.
Najverjetneje je zdravnica ocenila, da je teža že v mejah pod normalo in ti je zato svetovala pregled krvi. prenizka telesna teža ima namreč lahko številne posledice na telesnem zdravju, od slabokrvnosti do oslabljenja delovanj vseh telesnih organov in osteoporoze, ki se začne razvijati takoj, ko je teža tako nizka, da izostane mesečni ciklus.
Marija Anderluh