Najdi forum

zDRAVLJENJE ZOBA

Spoštovani!

Imam mrtev zob že 10 let nad katerim je bila opazena senca (vrh korenine), zato ga je zobozdravnica odprla in mi ga zdravi z iglicami, z namenom, da še ne bi bila potrebna apikotomija.Mene zanima to, da če postopek zdravljenja lahko vpliva na hitrejšo potemnitev zoba.Do sedaj je bil čisto naravne barve , zdaj v času zdravljenja (1 mesec že traja) pa se mi zdi ,da se je barva nekoliko spremenila.Ali je potemnitev lahko posledica tega zdravljenja ali je to posledica dejstva da je zob že dolgo časa mrtev?
Zdi se mi tudi da je zob bolj majavodkar se ga ponovno zdravi. Zanima me ,da če mi bo zob bolj potemnel ali se ga da popraviti z beljenjem in če do katere stopnje “temnosti” zoba naj čakam saj sedaj to še ni tako zelo opazno ? Ali je edina moznost le prevleka?Lep pozdrav, Neja

SPoštovana Neja,

težko verjamem, da bi zob šele zdaj potemnel.
Z beljenjem počakajte do konca terapije. Če bo potrebna apikotomija, je veliko možnosti, da bo potrebna izdelava koreninskega zatička z nazidkom in nato še prevleke. Beljenje je v takem primeru nepotrebno. Če pa apikotomija ne bo potrebna, se boste za beljenje odločili po končani terapiji.

New Report

Close