Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Zdravljenje zoba

Zdravljenje zoba

Spostovani!
Prejsnji teden sem bila pri zobarju kjer je v 7ki zgoraj levo odkril karies. Najprej ga je samo scistil in dal zacasno plombo. Ker je bil karies zelo globoko, sem se zaradi bolecin po dveh dneh vrnila in je zobar zob odprl in dal notri zdravilo. Narocil me je cez 2 meseca da ocistiva kanale itd .. Stvar je sledeca, okoli zoba imam po mojem mnenju vneto dlesen. Nimam nekih bolecin, samo neprijeten obcutek je.
Zanima me ce je to normalen pojav po zdravljenju zoba in bo minilo ali naj poklicem in se vrnem h zobarju pred dolocenim datumom?

Lp

Pozdravljeni,

kar opisujete je pogost pojav ob prisotnosti globokega karioznega procesa na zobu. Zob boste šele začeli zdraviti. Bolečine bi morale ob aplikaciji zdravila za omrtvitev pulpe izginiti…samo predvidevam kakšno zdravilo so vam vstavili. Če so še vedno prisotne kakšne težave z zobom, se vrnite k zobozdraviku.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni,

Imam hude težave z zgornjo enko. V preteklosti sem imela razmak med zobmi, zato sem se odločila, da si dam narediti luskice. Kmalu po tem me je začela boleti zgornja enka. Zobozdravnik me je večkrat poslal domov, da naj bi se stanje umirilo samo od sebe. Po približno enem letu se je odločil, da zob odpre. Zob je bil še živ.
Po odstranitvi živca mi je zob zaprl in zaplombiral kljub temu, da me je pri čiščenju kanalov še vedno bolelo. Ker se je bolečina okrepila, mi je zob ponovno odprl in še enkrat zdravil.
Ko sem prišla, da bi mi zamenjal zdravilo, je rekel, da je kanal suh in da bo zob ponovno zaprl. Po desetih dneh me je zob začel ponovno zelo boleti. Bolečina je ob pritisku na zob pekoča. Boli me tudi nad zobom – pod nosom na pritisk.
Kaj naj storim? Zakaj se mi to dogaja?

Pozdravljeni,

v času endodontskega zdravljenja se lahko pojavljajo različne senzacije, ki pa morajo počasi izzveneti. Dokler ni zob popolnoma neobčutljiv, zdravljenje ni zaključeno.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Ponovno pozdravljeni,

Ali to pomeni, da mi zobozdravnik nebi smel polniti kanala? Ko sem ga pred nekaj dnevi klicala, mi je rekel naj počakam, ker je polnitev zelo lepa in da bo bolečina izzvenela ter da to lahko traja tudi nekaj mesecev. Napotnice za endodonta mi ne da. Občutek imam, da je to prošnjo vzel kot kritiko oz. napad nanj.
Kaj vi menite o tem? Je smiselno čakati, ali naj grem drugam?

Hvala.

Pozdravljeni,

prek foruma res ne morem soditi. Poskusite zaupati svojemu zobozdravniku in če se bodo težave nadaljevale, greste do spec. endodonta.

Srečno.

New Report

Close