Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo zdravljenje zob in zdravniška komisija

zdravljenje zob in zdravniška komisija

Spoštovani!
Moja žena ima velike probleme glede neodobritve popravila zob na koncesijo, ke je zdravniška komisija zavrnila vlogo za popravilo zob(enojni mostiček na zgornji čeljusti) z obrazložitvijo,ker je upokojena.
Žena je stara komaj 53 let in ima probleme z zobovjem, ker ji mostički ne držijo več (stari so 30 let), zato jo je izbrana zobozdravnica tudi dala na komisijo.

Prosim če mi lahko svetujete, ali se je možno na takšno mnenje komisije pritožit oz. kaj sploh lahko naredi, saj v primeru, da bi si morala sama plačat
tega finančno ni zmožna

Spoštovani miran,

verjetno imate v mislih predlog za protetično rehabilitacijo, ki ga potrjuje nadzorni zobozdravnik.
Niste napisali katere zobe gospa ima v ustih, tako da vam ne morem odgovoriti, ali žena izpolnjuje indikacije za mostiček. Vsekakor pa ji pripadajo prevleke na že obrušenih zobeh, manjkajoče zobe pa mora, v primeru, da ne izpolnjuje predpisanih pogojev, plačati.
Ženin izbrani zobozdravnik lahko ponovno da predlog v obravnavo, če meni, da žena izpolnjuje pogoje.

Spoštovana ga. Alenka !
Hvala za odgovor, vendar še vedno določenih stvari ne razumem.
Pojasnil bi vam še to, da ima žena na zgornji čeljusti tri mostičke, ki so vsak zase in ker zobozdravnik za dva meni da sta odslužila je nadzornemu zdravniku predlagal celotno obnovo zob zgornje čeljusti (mostiček v celoti)je ta to zavrnil. Vse tri mostičke si je žena popravljala brez koncesije zato me zanima če je možno, da se na takšni prelog pritožiš in tudi uspeš

Spoštovani miran,

vsekakor bi mi bolj pomagalo, če bi napisali, katere zobe žena še ima. V primeru, da je mostičkov več, pa ji v breme ZZZS pripadajo prevleke na obstoječih zobe in proteza, ki nadomešča manjkajoče. Če žena želi imeti mostičke, potem bo morala člene, ki nadomeščajo manjkajoče zobe, plačati sama.
Žal vam ne znam odgovoriti, kako je z vašo pritožbo. Postavite vprašanje še na spletno stran ZZZS, kjer vam bodo znali bolj konkretno odgovoriti.

New Report

Close