Najdi forum

Zanima me,kako poteka zdravljenje v bolnici na odprtem oddelku(zaradi depresije).

Pozdravljeni,

hvala za vaše sporočilo.

Priložnost sem imel opazovati delo v psihiatrični bolnišnici v Mariboru. Zdravljenje v bolnišnici pride v poštev v primerih, ko gre za hujšo obliko depresije in je potreben stalni nadzor medikamentoznega zdravljenja ter nadzora zaradi varnosti. Pacienti so nameščeni v sobe, ki so ločene po spolu. Psihiatri opravljajo dnevne vizite in individualne pogovore, skozi dan pa so razporejene tudi razne aktivnosti. Po presoji zdravnika so možni tudi dnevni in vikend izhodi.

Sem vam odgovoril na vprašanje ali vas zanima še kaj specifičnega?

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Psihiater mi je predlagal,naj se umaknem iz okolja za nekaj časa.Razmišljam in mislim,da bom šla.Zdravila mi problemov ne bodo rešila,rada bi pogovore.Bila naj bi na odprtem oddelku.Hvala za odgovor.Lp.

Hvala za odgovor.Psihiater mi je predlagal naj razmislim o bolnišničnem zdravljenju.Ker v službi doživljam stres za stresom mi j svetoval naj bi se za nekaj časa umaknila.Sedaj pijem cipralex 1 in pol dnevno.Moje mnenje je,da potrebujem pogovore,ne pa zdravila.A si psihoterapevta na žalost ne morem privoščit.Lp.

Pozdravljeni,

čutite tako, da bi vam koristili pogovori. Psihoterapija je res večinoma plačljiva (od približno 40 eur pa tudi do okrog 100 eur na uro), vendar naj bi imel vsak terapevt prostor tudi za nekaj ljudi, ki si polne cene ne morejo privoščiti. V takih primerih se individualno dogovorite za ceno, ki jo zmorete in ne ogroža eksistenčnega minimuma.

Psihiater vam je predlagal, da se umaknete iz svojega okolja za nekaj časa. Kako pa je vam ob tej misli?

Lepo vas pozdravljam,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close