Zdravljenje starejše osebe-vaše mnenje
Zanima me, če se to, kar bom navedla zdi problem samo meni, ali pa tudi drugim. Moj stari oče je letos začutil bolečine v hrbtenici, sprva je še lahko hodil, potem pa se je premikal samo še s težko muko. Zdaj pa niti ne hodi več, po zdravilih halucinira, dodatno pa je še dobil vročino in težko diha. Zdravnik je sicer obljubil prevoz do ZD, na katerega smo čakalo celo popoldne, zvečer pa smo ga znova poklicali , pa se je opravičil, češ da ni imel časa.
Ali to pomeni, da starejše osebe ne potrebujejo zdravniške pomoči, oziroma, da ni tako nujna, da bi si zanjo vzel čas?
Verjamem, da ne gre podcenjevati zdravnikove obremenjenosti, vendar menim, da imajo starejše osebe prav tako pravico do kvalitetnega zdravljenja.
Zanima me mnenje ostalih na forumu.
Midva že sedem le voziva moževega očeta od poncija do pilata. Vsak mesec ima vsaj tri preglede.Je pa res to da je čisto od zdravnika odvisno kaj in kako naredi…. včasih se res potrudijo, velikokrat pa je tako čes saj je že itak toliko star pa bolan. Kar se pa rešilca tiče je pa tako da se to velikokrat zgodi da ga ni…. prevečkrat