Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Zdravljenje polovice zoba ?

Zdravljenje polovice zoba ?

Zaradi bolečine levo 6 spodaj, ki je tudi “trepanacija kanala” ali kako se že prav reče, in goltanje lekadolov na vsaki 2 uri ni pregnalo, se je zobozdravnik odločil za slikanje in puljenje.

Pred puljenjem mi je povedal, da bo zob prerezal na pol in ga polovico izpulil, polovico pa zdravil. V trenutku nerazsodnosti (brez spanca zadnjih 24 ur zaradi zobobola) sem rekel “ok”, pa mi je po posegu bilo zelo žal, da mu nisem rekel naj mi spuli cel zob, ker je poseg bil, za moje pojme, precej brutalen; mislim, da je porabil vsaj 3, če ne 4 komplete klešč za puljenje, preden je bilo končano.

Zanima pa me tole: še nikoli nisem slišal, da bi zobozdravnik komu izpulil samo pol zoba, za drugo polovico pa se odločil za zdravljenje, pa me zanima, koliko običajen je ta postopek. In predvsem koliko procentna je uspešnost tega postopka. Ker imam zelo slab občutek, da je 50% precej optimistično oziroma da se bo puljenje druge polovice zgodilo prej kot v enem letu. Starost: 45 let.

Pozdravljeni,

zaupajte svojemu zobozdravniku. Lahko ste veseli, da vam je predlagal to rešitev. Zobno korenino zoba se da prav lepo uporabiti za protetični nadomestek, pa še mnogo cenejše je kot nadomeščanje zoba z implantatom. O trajnosti oz. uspešnosti oskrbe tega zoba pa težko govorim, saj zavisi od različnih faktorjev. Verjamem pa, da vam bo znal vaš zobozdravnik pojasniti kako je v vašem primeru,

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close