zdravljenje neplodnosti
Pozdravljeni!
Vidim, da ima mnogo od vas izkušnje v zvezi z zdravljenjem neplodnosti, zato se obračam na vas za nekaj informacij. Prejšnji teden sva šla z možem prvič na Gin. kliniko, saj se več kot leto in pol trudiva zanositi. Zdravnik me je poslal na krvne preiskave, ki naj bi jih naredili 6-7 dan ciklusa, prav tako pa moram opraviti slikanje 10-14 dan ciklusa, možu pa bodo naredili spermiogram. V navodilih za slikanje mad drugim piše, naj s seboj primesem izvide krvi (SR in L) stare največ tri dni ter da priporočajo tri dni staleža. Zanima me, ali gre za zgoraj omenjene krvne preiskave ali pa moram le te opraviti v domačem zdr. domu? Prav tako pa me zanimajo vaše izkušnje s slikanjem (ali je boleče, ipd.) ter kdaj naj bi bila v bolniškem staležu – pred ali po slikanju?
Draga Ana,
krvne preiskave ti naredijo v domačem zdravstvenem domu – napotnico ti napiše osebni zdravnik, verjetno lahko tudi izbrani ginekolog. V bistvu jih zanima tvoje zdravje pred preiskavo ( preverjajo sedimentacijo in levkocite ). Bolniški stalež priporočajo po slikanju. O samem slikanju in občutkih je bilo že kar veliko napisanega ( v iskalnik vnesi besedo HSG ), tako si lahko prebereš stare odgovore.
Lepo se imej in srečno!
Alenka