Zdravljenje in brusenje zoba
Pozdravljeni,
Za vas imam eno vprasanje. Pred priblizno pol leta se je zacelo zdravljenje spodnje sestice. Imela sem kar nekaj drenaz, zobozdravnica pa mi je noter pustila zdravilo, ki ga je menjavala na nekaj mesecev.
Ker sem se vmes preselila sem menjala zobozdravnika, ki mi je zdravilo dal ven, krono zoba pa celo pobrusil ( zgornje polovice zoba torej nimam vec), in vstavil novo zdravilo.
Ker sem imela pol leta svojo krono svojega zoba, sedaj pa mi jo je nov zobozdravnik pred drenazo zbrusil, me zanima, ali je to pravilen postopek. Zob sem imela namrec tudi nekaj dni odprt, cel cas pa mo ga je prvotna zdravnica zdravila brez da bi mi ga posebej brusila.
Kako bo sedaj ta zob zalit, glede na to, da svojga zgornjega dela zoba nimam vec?
Pozdravljeni,
Pred dokoncno oskrbo zoba, vam morajo zob endodontsko pozdraviti. Ce le to zdravljenje ne bo uspesno, vam zoba sploh ne bodo vec ohranjali. Torej, ce brusenje, ki ga je naredil drugi zobozdravnik, pripomore k uspesnejsemu endodontskem zdravljenju, je to ok. Pisem na pamet, ker klinicnega pregleda ne morem narediti. Ce sedanjemu zobozdravniku ne zaupate, si poiscite drugega.
Srecno.
Pozdravljeni,
hvala za odgovor. Prosim povejte mi se nekaj – kako dolgo pa se po navadi zob zdravi? oz kako dolgo se se vztraja pri zdravljenju? Ne bi ga namrec rada kar izgubila. Je moznost rudi da se zivec ven pobere?
No, po enem mescu se mi je najbrz v zobi nabralo nekaj gnoja, saj cutim rahlo bulico cisto na dnu dlesni.
Hvala, lp
Pozdravljeni,
z zdravljenjem zoba vztrajamo kolikor dolgo je to mogoče; dokler ni kontraindikacij za zdravljenje. Če vam bi želela zdaj pojasniti to, bi vam morala spisati pol študija stomatologije, to pa presega namen tega foruma. Zaupajte svojemu zobozdravniku. Povejte mu, da ste pripravljeni tudi na dolgotrajno zdravljenje zoba in verjamem, da če je vaš zobozdravnik korekten zobozdravnik, bo naredil vse, da vam ga ohrani.
Srečno.