Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortovital, Center za ortopedijo in regenerativno medicino ZDRAVLJENJE HRUSTANCA Z MATIČNIMI CELICAMI

ZDRAVLJENJE HRUSTANCA Z MATIČNIMI CELICAMI

Spoštovani,

sem stara 26 let in imam kar nekaj let bolečine v sprednjem delu kolena, predvsem med športnimi aktivnostmi(tek, hoja navzdol, počepi in podobno)

Pred dvema mesecema sem imela tudi artroskopijo kolena (odstranitev plike) kjer je zdravnik odkril tudi obrabo hrustanca 3. stopnje.

Danes sem imela kontrolni pregled in ker ni nič boljše mi je zdravnik predlagal zdravljenje z matičnimi celicami.

Ker bi se rada še naprej ukvarjala s športom se odločam za to zdravljenje me pa zanima kako poteka to zdravljenje, ali se to opravi vse v enem dnevu in ali lahko že takoj normalno hodim.

Najlepša vam hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani,

zdravljenje z matičnimi celicami izvajamo kot enodnevni poseg, po posegu pa lahko normalno hodite. Tri mesece po posegu odsvetujem0 le velike in sunkovite obremenitve.

Zdravljenje z matičnim celicami izvajamo s tremi metodami: matične celice iz kostnega mozga (koncentriran kostni mozeg – metoda podjetja RegenLab – cena 2000 EUR), matične celice iz kostnega mozga (koncentrirane matične celice – metoda podjetja Educell – cena 4000 EUR) ter matične celice iz podkožnega maščevja (koncentrirane matične celice – metoda podjetja Educell – cena 4500 EUR). Število matičnih celic, ki jih injiciramo, je največje pri najdražji metodi in upada proti najcenejši.

Alternativno zdravljenje, ki je precej cenejše, je zdravljenje z injekcijo(ami) plazme bogate s trombociti, najboljše v kombinaciji s hialuronsko kislino. Cena ene injekcije je 350 EUR. Običajno so za zdravljenje potrebne 1 do 3 injekcije.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close