zdravljenje glivic z Bicom aparatom
Tudi jaz imam pogoste probleme z glivicami in mi je terapevtka svetovala dieto brez sladkorja, svinjine, bele moke in alkohola, ker se glivice lepijo na te stvari. Tega še nisem preizkusila, tako da za rezultate ne vem. v primeru vnetja pomaga, če si v nožnico vstaviš tampon, namazan z navadnim LCA jogurtom in to menjaš na 2-3 ure. Jogurt vsebuje neke naravne bakterije, ki pomagajo vzpostaviti ravnovesje
učinkovito uničuje glivice olje tea tree, na tampon ali na vložek nekaj kapljic olja in potisneš v nožnico, zjutraj in zvečer. Ob močnem srbenju se namažeš še s kremo tea tree. Za umivanje pa polovičko olja tea tree streseš v deo intim in se umivaš, deluje preventivno, da glivice ne dobiš, pa ne le glivice tudi druga vnetja tako ginekološka kot urološka.
Jaz sem se jih znebila tako po nasvetu moje ginekologinje.
lp
SPOŠTOVANI?
Pojavile so se mi glivice na koži in sicer pod pazduhami, v dimljah in nekaj po trebuhu. Nikoli nisem imela problemov s kožo, skrbim za higieno in se raznoliko prehranjujem. Zdravnik mi je predpisal kremo s katero se redno mažem vendar ni preveč opaznih rezultatov, s kremo se mažem en teden. Zanima me zakaj so se mi nenadoma pojavile glivice, če nimam problemov s kožo. Ali je možno, da gre za kakšno virusno okužbo npr. za okužbo z virusom HIV?
Za odgovore se vam zahvaljujem
Glivice ima veliko ljudi na različnih mestih.
Zakaj so se pojavile pri vas je težko reči, najbolje pa bo, da opravite HIV test, če sumite na okužbo. Če nimate “nevarnega načina življenja” (veliko partnerjev, uporaba drog…) se nimate česa bati. Sicer pa, čimprej na teste, da vas ne bo to preveč bremenilo.
LP-Mojca