Pozdravljeni!
Sama sem opravila dihalni test za ugotavljanje bakterije H.p. in je bil močno pozitiven; menda nekaj nad 40. Sicer nimam posebnih bolečin v želodcu, bolj občasne, ko jemljem tudi analgetike.Večja težava je izredno slab zadah iz ust. Sedaj me pa zanima ali je lahko za to vzrok ta bakterija in, če je zaradi slabega zadaha smiselno jemati antibiotike ali ti pridejo v poštev predvsem, če je prisotna tudi bolečina oz. kakšne razjede v želodcu. Zdravnik me je namreč vprašal, če bi jemala antibiotike ni mi pa prav izrecno svetoval jemanje le teh.
Namreč ob vsakem jemanju antibiotikov in te sem letos jemala že nekajkrat, se mi pojavi močno glivično vnetje, ki se ga zelo težko znebim.
Torej ali mi svetujete jemanje le teh?
Hvala in lep pozdrav?
Spoštovani!
Eradikacijo HP svetujemo, ko so zaradi tega težave, Sama ste jih tudi naštela, pa čeprav so občasne. Jaz vam eradikacijo svetujem, takoj po prvem odmerku antibiotika oz. 2 uri po njem vzemite tudi probiotik. Jemljite ga vse dni, ko boste jemala antibiotik, pa ne bo težav. V mislih imam specialni probiotik, ki preprečuje glivično vnetje vaginalne sluznice, ki se ga kupi v lekarni.
Lep pozdrav! Marija Š. Gašperšič