Najdi forum

Zdravje je (dobesedno) bogastvo

Js osebno raje tiste slabe mascobe poskusam zbiti cim nize in dodam dobre.

Lp Oliver

PS Ja efekt nastane in potem zacnes prenajedanje z OH – ki se elativno hitro prebavljajo.

Dejstvo je, da je bolj zdrava hrana dražja od manj zdrave. Bel kruh v primerjavi s polnozrnatim, oluščen in neoluščen riž, olivno in navadno olje, svinjsko in puranje meso ali ribe…. Da ne omenjam cen sadja, ki spada na vrh seznama z zdravo prehrano.

Spet smo tu .. ce gres in kupis kos puranjih prs – 3 kile das za kilo jurja – isto za svinjsko zarabernico das za kilo jurja. Kvaliteta enege in drugega je neprimerljiva za moje pojme. Svinjina je kvecjemu enako draga kot piscancjetina in puranje meso.

Ce kupujes sezonsko sadje in ce le koga poznas na dezeli dobis le tega precej poceni. Sicer pa ena cokoladica – 100 g je 150 sit ali pa eno jabolko. spet ena neprimerna primerjava.

LP Oliver

PS Odlocitev je na vsakem posamezniku.

Glede na to, da imajo nasi veliki nakupovalni centri (spar, tus, mercator, leclerc) vedno ene akcije mi ne bo noben govoril, da se ne da jesti zdravo za isti denar. Imas vsak teden tune v akciji (so velike piksne pod 200 SIT, imas kg piscancjih prsi po 1000 SIT, musliji so 1kg pod 600 SIT, paradiznik je trenutno poceni, koliko se olja porabi je cisto vseeno ali kupujes olivno, ker itak nimas kaj za dodajat olja v bilo kaj, razen tistih par ml ob pecenju).
Poanta vsega je se vedno samo v tem, da vecina ljudi misli, da ce ne je juhce, priloge, solate in mesa, da ni nic pojedu.
Glede hrane bi lahko bila vecina ljudi vedno malo lacna, razen sportnikov, ker potrebujejo zalogo za napore.

No, da ne boste rekli, da samo jamram. :o) Odločila sem se, da skušam vsaj svojo prehrano (ki sicer v osnovi ni tako katastrofalna kot od mojih staršev, pa tudi kil imam skoraj pol manj kot onadva) spremeniti – vsaj tiste obroke, ki nam niso skupni.

Zato sem šla včeraj v Lj. mlekarne in nakupila cel platojček jogurtov LC probio – ne boste verjeli, dobila sem jih v akciji za 59 SIT/lonček. V akciji imajo trenutno tudi Samostanski sir, ki ima manj maščob. Iskala sem še sir (ja, nora sem na sir – ampak bom pazila, koliko ga pojem, zaradi mašob) v lističih, ki naj bi imel 20g maščobe in enako količino beljakovin na 100g, vendar ga nisem našla. Sem pa kupila še nekaj sirnih namazov (lahkih). OK, tisti s tuno (btw, tudi ta je v akciji po 99 SIT) ni lahek, ima pa največ beljakovin in dodane omega 3 m.k. ter lahko skuto, ki je (akcija) nekaj čez 300 SIT. No, in potem sem še v Sparu dobila v akciji en kruh – za 250 gr 199 SIT – rženi polnozrnati od Klasja. Nisem ga še probala, ampak upam, da je OK.

V glavnem, ta hrana mi (poleg kolikortoliko ne/zdravih kosil) zadošča (razen kruha) za približno 2 tedna – ob pogoju, da mi jo NE POJEJO PREOSTALI ČLANI familije, kar pa je že druga zgodba … :o(

Upam, da nisem naredila preveč reklame za LJ mlekarne. :o)

********************************** Vsak junak postane na koncu dolgočasen! (R. W. Emerson)

Oliver, kje kupiš puranja prsa za 1000 SIT/kg?

Sej ne morem verjet….riž pa jogurt? Samo če pomislim na to bi lahko šla bruhat. Piščančja prsa? Dejstvo je, da je piščanec najbolj umazana žival, ki se hrani celo z lastnimi iztrebki!Da o polnozrnatem sosedovem ali pa stoletnem kruhu ne izgubljam besed, to je pobarvan bel kruh z dodanimi na olju (ne olivnem) prepraženimi semeni. Ovseni kosmiči? Neužitni! Enkrat sem jih dala v jogurt…fuj…

Jania

V jati zmrznjene so ble nazadnje 3 kile 3 jurje mogoce kakih 50-100 sit vec.

Majo pa tut ene ful dobre .. puranje zrezke sveze iz puranjih beder .. pa mi je kolega kazal zgledajo ful lepo – 3%m.

Ko pridem nazaj bom vedo kej vec povedat.

LP Oliver

Ovseni kosmici neuzitni…kakor za koga. Ce gledas na hrano kot na nekaj pri cemer bos uzival…ce pa na to gledas bolj kot na gorivo, pa pac gledas predvsem na to, da bos “tankal” cimboljsi bencin.

Pa da se dobit poceni zdravo hrano npr. kosmice v sparu dobis mislim da za 345 SIT za 750g, soja je povsod poceni, pa kot je rekel Grega, vedno so kaksne akcije…obvescen si pa tudi, sam vsak teden dobis vsaj 2 prospekta z akcijami.
Pa se to – rekreacija je lahko zastonj ali pa poceni, samo treba je najti dobre opcije, pa koga (s)poznati, pa mal tezit, pa se predvsem znajdet. Da se npr. fitnesirat zelo pocen (nekajkrat ceneje kot v povprecnem fitnesu), plavat se da zastonj (in to pozimi, ne mislim poleti npr. v savi al pa dravi) in tako naprej.

še ena oseba ki ji življenje smrdi! imaš precej konzervativno mišlenje in otročje sklepanje. samo še manjka da bi rekla da 0.5% maščobnemu mleku vlivajo zraven vodo tistemu z 3.2% M.

brez komentarja verjetno si ena tiste sorte če ne prav ta ki je pred časom govorila o hormonih v pišč. msu,…..

;=)

Sej ne morem verjet….riž pa jogurt? Samo če pomislim na to bi lahko šla bruhat. Piščančja prsa? Dejstvo je, da je piščanec najbolj umazana žival, ki se hrani celo z lastnimi iztrebki!Da o polnozrnatem sosedovem ali pa stoletnem kruhu ne izgubljam besed, to je pobarvan bel kruh z dodanimi na olju (ne olivnem) prepraženimi semeni. Ovseni kosmiči? Neužitni! Enkrat sem jih dala v jogurt…fuj…

Riz pa jogurt — odlicna stvar. Js sm probal skuhas riz pa ga das na mrzlo – ne sme se razkuhat – pol pa zjutri z sadnim jogurtom.. the best!

Piscancja prsa – glede na to da izbire ni se mi se vedno zdijo kvalitetna .. kaj mislis zelenjava ki jo kupis je pa tak preskropljena pa prepojena z strupi da uh. Stoletni kruh .. no js sm zdej kr na polnozrnate kruhke presaltal .. vendar za spremembo je zelo dober.

Ovseni kosmici..js sploh ne morm brez njih zivet..Z lanenim smenom sadnim jogurtom in skuto ne menjam za nobene corn fleakse ali cokoladne fleakse – sploh pa ne za kako cokolado ali karkoli.

Lp Oliver

ali pa riž speređš z mrzlo vodo pa so mrzli pol pa jogurt zraven ni boljšga!!

Sam mau prevec OH za mene .. si ze probal s skuto?

Na masi se bom spilal s takimi stvarmi. 🙂

Lp oliver

ja sem tudi ni slabo samo mi je riž bolj všeč. pa tudi OH mi ne škodijo tako da je idealno. kaj si pogledal mail?

Ja cekiram ravnokar! 🙂

Honda, daj povej še meni, kje se da fitnesirat tako poceni.Čau

Ne mislil sm kaksno sadno skuto + riz.. verjetn pride podobn.

Lp Oliver

ne to nisem probal probal sem pa skuto pa sadni jogurt saj ni slabo. samo takrat sem imel skute čez glavo

Ma men je to zajtr kosilo in vecerja blo zdej kak mesec skuta+ jogurt sadni+ ovseni +laneno seme + natren.. ej sm kr odvisn postal od tega.

Zdej pa mau dijetiram pa sm mogo to vn spustit kriza .. komi cakam na pondeljek k mam carb loading.

Lp Oliver

Mmm tisto glede plavanja tut mene zanima. Ker so zdravilisca odurno draga.

LP Oliver

itak ce ne poznas ljudi, ne mores hodit tja…tko da je brezveze da sploh povem kje je to

New Report

Close