Najdi forum

zdravilo za dolgcas

Pozdravljeni!
Prosila bi vas za nasvet. Imam tezave s prehrano in sicer s prenajedanjem. Stara sem osemnajst let.
Cez teden ko sem v soli in imam tudi popoldan veliko dela se ponavadi ne prenajedam, vendar med vikendi, posebej ob sobotah dopoldan in popoldan, ko nimam kaj za poceti stalno samo jem in jem. Problem pa je tudi, da stalno mislim samo na hrano in kako bi izgubila nekaj kilogramov ceprav jih nimam prevec.to traja ze kaki dve leti.
Zdi se mi da si povsem sama ne bom mogla pomagati,brala sem knjige in clanke na to temo, zaupala starsem, ki pa me ne jemljejo resno, kar mi je grozno!
Prosim za nasvet

Maggie

Pozdravljena, Maggie!
Internet sam po sebi se mi zdi fajn pogruntavščina, a kot vse, ima tudi ta svoje senčne plati in ena med njimi je ta, da nam lahko včasih da iluzijo, da lahko neke probleme rešimo zgolj z vprašanjem tujcu, ki nam bo iz rokava stresel prave besede, po možnosti v enem pismu, in potem bo vse dobro oz. vsaj znosno.

Pa pri preokupiranosti s hrano povečini ne gre tako zlahka.
Verjetno ne bo za rešitev dovolj tole pismo, a bolj naj bo to v razmislek, kje se lotiti težave in ali bi morda potrebovala kakšno osebno pomoč.
če si pismo naslovila v smislu, da ti je hrana zdravilo za dolgčas, potem lahko začneva pri tem, katera druga zdravila bi lahko še “našla za ta problem”. Česa bi se še lahko lotila, razen hrane, katere druge reči si lahko še privoščiš v življenju… Po drugi strani je prav možno, da te “žuli” še vse kaj drugega kot zgolj dolgčas – kaj je torej tisto, zaradi česar se ti misli kar naprej vrtijo okoli hrane?

SVetujem ti, da si kaj prebereš na to temo- tudi kakšno knjigo poleg člankov; lahko pa se odločiš tudi za to, da poiščeš kakšno strokovno pomoč, svetovanje, ali se priključiš kakšni skupini za ljudi s tovrstnimi problemi. Poglej si stran Ženske svetovalnice ali Overeaters Anonymus za več informacij. Lep pozdrav,

Ana Ziherl
Prosila bi vas za nasvet. Imam tezave s prehrano in sicer s prenajedanjem. Stara sem osemnajst let.
Cez teden ko sem v soli in imam tudi popoldan veliko dela se ponavadi ne prenajedam, vendar med vikendi, posebej ob sobotah dopoldan in popoldan, ko nimam kaj za poceti stalno samo jem in jem. Problem pa je tudi, da stalno mislim samo na hrano in kako bi izgubila nekaj kilogramov ceprav jih nimam prevec.to traja ze kaki dve leti.
Zdi se mi da si povsem sama ne bom mogla pomagati,brala sem knjige in clanke na to temo, zaupala starsem, ki pa me ne jemljejo resno, kar mi je grozno!
Prosim za nasvet

Zivjo, Maggie
Imam zelo podobne tezave kot ti. Tudi sama sem stara 18 in ko mi je dolgcas jem, samo jem. Povedala sem starsem in so se mi smejali. Ce hoces mi lahko pises na moj e-mail in se tudi tako izmenjava izkusnje.

Petra

Petra in Maggie se vama pridružujem.Tut men se doma smejijo,sam mene že vse skup mori,ker sem res obsedena s hrano in ker se mi vse vrti okol hrane.Mormo neki ukrent.

Špela, mi lahko poveš svoj e mail?

na žalost je tukaj še ena izmed punc,ki ima enake probleme.kadar se dolgočasim se zaposlim s hrano.brez polnega želodca se ne morem skoncentrirat.oz. želodec mora biti navrhan do konca, da meni možgani normalno funkcionirajo.
bojim se da bo to imelo velike posledice čez nekaj let na moje zdravje.zato bi se rada odvadila takih neumnosti.najprej prevliko jem potem nič.
oz. rada bi odpravila da bi bila hrana najpomembnejša stvar v mojem življenju.
oglasite se
ema

New Report

Close