zdravilo v zobu
Pozdravljeni,
zanima me, če lahko škodi, da imam vstavljeno zdravilo v zobu dlje časa. Namreč, pred cca. 20 dnevi, mi je zobozdravnica vstavila v zob strup (črne barve). V zobu naj bi ostal cca. 15 dni. Danes sem bila naročena, ampak sem se zjutraj zbudila z vnetim grlom in sem takoj šla k splošni zdravnici, ki je ugotovila, da imam angino. Ker nisem želela prinesti kakšnih bakterij k zobozdravnici (glede na vse tiste inštrumente, ki ti šarijo po ustih…) sem poklicala in pač razložila situacijo. Sestra me je prenaročila na 23.4.
Zanima me, če je lahko ta strup toliko časa v zobu (do takrat bo že mesec dni)? Kaj mi svetujete.
Majlepša hvala za pomoč,
Kaja
Spoštovana Kaja,
glede na to, da ste se že odločili in preklicali obisk pri zobozdravniku, je moj nasvet skoraj nepotreben. Kakorkoli, idealno bi sicer bilo, da vam zdravilo čimprej odstranijo, verjetno pa tudi 23.4. ne bo prepozno. V primeru, da se pojavijo bolečine, pa morate k zobozdravniku takoj in ne takrat, ko ste naročeni.
Lepo pozdravljeni!
Hvala za odgovor. Zdaj mi je kar žal, da sem se prenaročila, vendar mi je tudi osebna zdravnica rekla, da boljše da ne grem (da ne okužim osebja ali inštrumentov – imam streptokoke) Sestro sem tudi vprašala, če je ok, da imam zdravilo toliko časa noter in je rekla, da ni problem. Mi svetujete, da v ponedeljek še enkrat pokličem?
Opravičujem se, če sem tečna, vendar me glede zob daje prava paranoja….
Hvala še enkrat,
Kaja
Spoštovana Kaja,
verjetno so vas prenaročili v prvi prosti termin, ki je bil na voljo. Kot sem že napisala – tudi 23.4 ne bo prepozno, razen, če se pojavijo bolečine. Vsekakor pa lahko pokličete in vprašate (saj “beseda ni konj”). Če vam uspe dobiti nov datum, boste pomirjeni, nikar pa se preveč ne obremenjujte, če vam ne uspe.
Lepo pozdravljeni!