Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca zdravilo Topamax

zdravilo Topamax

Pozdravljeni,
lepo prosim še za vaše mnenje oz. nasvet oz če imate izkušnje s tem:
Ker imam pogoste migrene z auro…predvsem imam močno auro, bliskanje pred očmi, zamegljen vid, vse skupaj traja cca 10 minut in mi popolnoma onemogoči kakršnokoli delo…potem se zadeva umiri, glavoboli pai niso hudi…mi je zdravnica predpisala Topamax zdravilo 25 mg in sicer 14 dni 1 x na dan potem pa 2 tableti na dan…

ko berem v navodilih in še druga mnenja, ima Topamax zelo močne stranske učinkle, zato ga kar ne upam jemati. Zanima me če mi bo sploh pri migreni pomagalo to zdravilo oz. predvsem preprečilo napade aure, ki so zelo neprijetne in me že ovirajo pri delu, saj jih imam zadnjih 14 dni že skoraj vsak dan

Hvala za nasvet

Alenka

Pozdravljeni, zdravilo je uporabno tudi za preprčevanje napadov migrene in verjamem, da so vam ga predpisali na podlagi pravih indikacij oz razlogov. Vsa zdravila imajo stranske učinke in pač pred predpisom pretehtamo, kdaj morebitna tveganja odtehtajo koristi. Po drugi strani ne morete živeti v utvari, da nezdravljeni napadi oziroma njihova pogostost ne vplivajo na kvaliteto vašega življenja in da slaba kvaliteta življenja nima nobenih škodljivih učinkov na vaše zdravje in življenje. Ob morebitnih stranskih učinkih, ki ne bi upravičevali uporabe tega zdravila se ga, logično, ukine.
lep dan

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close