Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje zdravilo proti zgagi

zdravilo proti zgagi

Punce,kaj pomaga razen donata proti zgagi,ker me res po vsaki jedi tako peče tale zgaga? A kakšen rupurut al pa kej takega lahko vzamem v nosečnosti?

Za zgago sem že zasledila nasvet na forumu,samo zdej
ko pa jaz to rabim,pa nikjer ne najdem , te teme.
Hvala ,pa lep nosečniški pozdravček.

Pa-pa

Rupurut lahko vzames brez problemov,samo meni tudi to ni ravno pomagalo.Je res zoprna stvar tale zgaga!

Lahko si brez skrbi pomagaš z Rupurutom in s podobnimi zadevami.Ko nas tale ZGAGA zagrabi ,je za znoret…. Pa saj bo kmalu bolje!tempra

Mene tudi matra zgaga skoraj celo nosečnost in meni Donat resnično pomaga. Treba ga je piti večkrat ne dan, ne samo takrat ko te stisne:
* zjutraj 1 dcl
* pred jedjo (kosilom) 1 dcl in
* zvečer pred spanjem 1 dcl.

LP

Sabina, glede na to, da si ravno noseča, ti tega ne upam direktno priporočat, vendar vprašaj v lekarni za tabletke Rennie (podobno kot Rupurut, le da ne vsebujejo aluminija) in omeni, da si noseča.

So bolj priporočljive od Rupuruta, ker slednji žal vsebuje aluminij, kopičenje aluminija v telesu pa povzroča v starosti Alzheimerja.

Sodabikarbona raztopljena v vodi tudi pomaga za nekaj cajta.

Nike

Definitivno pomaga zlicka sladkorja, ni skoljivo in se najbolj pomaga!

meni pa pomaga…in to takoj…mleko…

včasih me peče zvečer…in to kar precej…spijem kozarec mleka…in je res takoj bolše…

meni full pomaga mleko

Meni je G priporočala Rupurut!

Jaz sem preizkusila vse in mi ni nič pomagalo. Pred kratkim se v Večeru zasledila, da proti zgagi pomaga žvečilni- in še res je. Jaz sem preizkusila skoraj vse žvečilne in so mi nekateri delali še bolj zgago. Sedaj pa žvečim Orbit za otroke in je res super. Edini problem je, da jih na dan prežvečim ogomno!!!

Pa pozdravček
Pika-poka

Z Rupurutom ali Rutacitom si lahko pomagaš, ampak ne pretiravat. Samo eno do dve tableti na dan.

Poskusi še Ca in Mg šumeče tablete. Ta dva iona se vežeta na kislino in jo nevtralizirata.

Ko mene muči zgaga čez cel dan, si pomagam z ledenim mlekom. Kozarec mleka z ledom počasi pijem kakšno uro in sproti blažim napade kisline. Ali pa žlica kisle smetane.

Najboljši ukrep pa je dieta. Popolno odpovedovanje vsem praženim in ocvrtim jedem. Pa kislemu sadju (oanže, jabolka). Mene vedmo hudo muči po bananah. Diete se je treba držati kakšna dva tedna, preden se začnejo kazati pozitivni učinki. Do takrat pa poskusi zgoraj naštete nasvete.

Po lastni izkušnji je največji krivec zgage kar HRANA!

Na enem letaku za novo zdravilo proti zgagi (gre za Ortanol, od Leka, kupi se v lekarni s tem, da bi moral dr. vedeti zanje; sam jih lahko jemlješ 2 tedna; za nosečke nič ne piše – ampak po moje niso za nosečke!) – piše, da se je zgagi mogoče izogniti, če se pazi na hrano, in sicer da:
– se izogibamo hrani in pijači, ki spodbuja izločanje kisline (kava, pravi čaj, gazirane brezalk. pijača, alko, mastne in začinjene jedi, orehi, lešniki, čokolada!!!!!!!!! – to zadnje je bilo pri meni!; pri meni so bile najprej črtane pizze iz pizzerij – doma narejene mi ne škodijo)
– obroki hrane manjši, pogostejši – vsaj 2-3h pred spanjem ne jesti
– 3-4h po obroku se izognite ležanju in večjim telesnim naporom
– visoko zglavje za spanje
– opustite kajenje
– vzdržujte normalno telesno težo
– izogibajte se sklanjanju in tesni obleki

Jaz sem imela kar velike težave s slabostjo in zgago (oboje tudi sedaj proti koncu nosečnosti). Zdaj sem čisto črtala iz jedilnika čokolado, ki sem jo jedla skoraj vsak dan (vsaj en košček)…. in je spet boljše.
Rupurut lahko vzameš brez problema – ampak če boš nekaj hudo narobe pojedla, tudi R takoj ne prime. Da R ni škodljiv ti povem iz lastnih izkušenj, saj sem bila v pribl. sredini nosečnosti zaradi drobne krvavitve (2 kapljici) 3 dni v bolnici in malo prej se mi je zgaga pojavila v obliki, ki ni bila prijetna – nisem pa še vzela R, ker si nisem upala, ne da bi vprašala ginekologa…. Ko sem prišla v bolnico so mi rekli, da zakaj nisem še vzela R prej, da R ne škodi in so mi takoj predpisali 4 kom na dan…. vzeti pa po potrebi. Kot zanimivost naj napišem – da je bila hrana v bolnici bolj pusta…. in je moja zgaga dala kar mir…. edino po obiskih me je malo peklo (Lila Pause…)

Za Rennie sem tudi slišala, da so dobre & mislim, da cenejše… vendar jih nisem probala, meni so v bolnici dajali Rupurut (v lekarni imajo manjšo in malo večjo embalažo; vzemi veliko škatlico).

Vanja2, PDP 13.3.2005

POZDRAVLJENI PRED KRATKIM SMO ZASLEDILI TESTE KI PRIKAZUJEJO
ZA KISLINO POMAGAJO ŠTEVILNE TEBLETE KOT SO RUPURUT,NALGASIN,NALGACID,KREDACID,CONTROLOK (Z RECEPTOM)
IN SMO UGOTOVILI DA JE VSE TO V VEČKRATNI UPORABI ŠKODLJIVO IN POVZROČA RAKA.V NEWYORŠKEM CENTRU ZA ZDRAVLJENJE ODVISNOSTI IN VSEH DRUGIH TABLET DA NAJBOLJŠE POMAGA TOBAK BREZ KATRANA DOMA ZVIT IN SE UDIHNE
5-6 KRAT KO VAS ZAČNE PEČTI ZGAGA PRIPOROČAMO, DA TO PREIZKUSITE SAMI NA SEBI SAJ OD TEGA NE MORETE BITI ZASVOJENI KOT OD TABLET A NESMETA DIMA
VDIHOVATI V PLJUČA.
HVALA IN LEPO POZDRAVLJENI

zličko ali še manj sode bikarbone raztopis v 1dl vode…pomaga v roku par minut…

New Report

Close