Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Zdravilo Doxy – ječmeni na očesu

Zdravilo Doxy – ječmeni na očesu

Spoštovani!

Na robovih oči se mi večkrat naredijo ječmeni, mislim, da imamo to v družini, že oče je imel s tem težave, moji nečaki, jaz (56 let imam). Zdaj sem imela kar dolgo mir, to zimo pa se mi je naredil na desni spodnji veki, se manjša, suho grejem. Pred dnevi pa se mi je na enakem mestu naredil še na desnem očesu. Včeraj sem imela kontrolo pri oftalmologinji zaradi drugih stvari in ona pravi, da je to v bistvu dermatološki problem in da bi mi dermatologinja lahko predpisala Doxy.
Spomnim se, da sem to zdravilo pred leti že imela in kot se spomnim, so takrat rekli, da je to kar močno zdravilo, da ni tako nedolžno. Imam tudi rozaceo, menda je tudi to povezano z ječmeni?

Prosim za vaše mnenje glede Doxy-ja.

Najlepša hvala in lep pozdrav!

Pozdrav!

Zaprte lojnice na vekah obravnavajo okulisti. No pa nebi sedaj o tem.

Doksiciklin je antibiotik, ki ustavi vnetje, ki deluje pri rozacei, pri vašem problemu  bi morda pomagal pri vnetju, ne pa pri nastajanju novih zaprtih žlez.

Sam antibiotik ni nekaj zelo obremenjujočega za bolnika, na vsak način pa je odločitev za jemanje stvar odločitve zdravnika, ki se ukvarja z bolnikom in njegovo  boleznijo.

Lp

 

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550
Objava čaka odobritev

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close