Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Zdravilo Concor

Zdravilo Concor

Pozdravljeni,

stara sem 56 let. Zaradi epizode močnih palpitacij z omotičnostjo mi je kardiolog na urgenci predpisal enomesečno jemanje zdravila concor, in sicer 1,25 mg za dva tedna in  2,5 mg za še dva tedna. Meni, da gre za »prehodne supraventrikularne motnje ritma, ki so deloma simptomatski«.

Na listku, priloženem h concorju, piše, da se ga jemlje dolgotrajno. Zanima me, ali je v redu, da ga po zvišani dozi oz. po enomesečnem  jemanju kar odrezano neham jemati. Na vrsto v kardiološki ambulanti bom šele julija letos.

Hvala za odgovor.

Spoštovana

Če je potrebna prekinitev zdravljenja z zdravilom Concor, vam bo zdravnik svetoval, kako odmerek postopoma zmanjšati. Nikoli ne prenehamo kar “odrezano”. 🙂

Glede na to, da jemljete relativno majhne odmerke (1,25 oz. 2,5 mg) ne bi pričakoval kakšnih hudih stranskih učinkov tudi če bi kar nenadoma prekinili z zdravljenjem. Vseeno bi bilo mogoče bolj smiselno, da po enomesečnem zdravljenju preidete spet iz 2,5 mg na 1,25 mg za en teden (jemanje vsak dan), potem 1,25 mg za en teden vsak drug dan in potem prenehate z zdravljenjem.

Vsekakor pa bo na koncu kardiolog presodil ali je potrebno nadaljevanje zdravljena in bo v tem primeru določil ustrezen odmerek.

LP

Najlepša hvala in prijazen pozdrav!

 

New Report

Close