Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza zdravilo Avonex?

zdravilo Avonex?

Zdravo,ali kdo od vas že več let uporablja zdravilo Avonex? Zanima me,kakšni so stranski učinki zdravila na začetku jemanja in koliko časa trajajo? Ali škoduje kakšnem organu (npr. jetram,ledvicam,…)? Pozdravček vsem skupaj in lep dan želim.

Avonex imam že polna 3 leta in še vedno vzamem tabletko pred pikom (Lekadol ali kaj močneje). Kot vsako zdravilo ima tudi Avonex stranske učinke, ki pa v našem stanju niso tako pomembni!
Lep dan še naprej!

Pozdravljen. Najlepša hvala za odgovor. Jaz za enkrat še nisem na terapiji z nobenimi zdravili. Pa se eno vprašanje imam,če smem? napisali ste da pred pikom vzamete Lekadol ali kaj drugega. čemu pa je to potrebno? Tudi vam zelim lep sončen dan.

Avonex lahko škoduje jetrom!

Citiram ameriške novice:
“Multiple sclerosis (MS), an autoimmune disorder that causes blurred vision, weakness and memory loss, affects more than 1 million people worldwide. And **** like other MS “wonder drugs,” Biogen Idec’s Avonex has been linked to critical, potentially fatal, side effects. Together with the Food and Drug Administration (FDA), Biogen has issued a warning that Avonex could cause severe liver damage to MS patients.

A statement posted on the FDA’s Web site further stated that the drug has, in some cases, been found to cause liver damage in the presence of other drugs linked with hepatic (liver) injury.

Pozdravljena,

Avonex jemljem pol leta, tabletko proti bolečinam, podobnim kot pri revmi oziroma povišani temperaturi naj bi bilo treba vzeti, da se izogneš tem stranskim učinkom. Sama ibuprofena (tabletka) ne jemljem že kak mesec in tudi drugih zdravil proti tem stranskim učinkom ne. Očitno dobro prenašam zdravilo, vsaj ne opazim nič nenavadnega na sebi.
Je pa vsako bitje svoj individum in verjetno zdravilo različno učinkuje od posameznika do posameznika.
Je pač treba probat:))

Lep sončen pozdrav,

Verjetno ne obstaja zdravilo, ki ne bi imelo stranskih učinkov (pri vseh je največji problem ravno v jetrih, ki predstavljajo filter v telesu). Zato je priporočilo, da se pri tistih, ki so na Avonexu opravijo vsaj vsaki dve leti jeterni testi. Pri meni je na srečo bilo po dveh letih vse v mejah normale in na srečo tudi pri vseh, ki jih poznam in so tudi na Avonexu.
Sam sem potreboval kar nekaj časa, da sem razčistil sam v sebi o škodljivosti injekcij. Avonex dobi (tudi zaradi visoke cene) samo tisti, ki je upravičen in če si upravičen, potem sigurno ne gledaš na stranske učinke.
Zato Tanja te naj ne bo nikar tega strah. Upam, da jih ne boš potrebovala, če pa že – so Avonex injekcije najblažje in tudi to je fajn, da se pićiš (ali te kdo drug) samo enkrat na teden. Pa še to: Avonex injekcij ne rabiš hranit v hladilniku, ker so lahko hranjene do 25 stopinj!

DRAGI MIHA, TINE IN NH. Vsem trem najlepša hvala za trud in odgovor. Zelo ste mi pomagali in me podučili o zdravilu. Vsem močno želim, da bolezen ne bi napredovala!!! Srečno in uživajte življenje.

Zivjo!

Zacel si bom injecirati Avonex, pa me zanima ce je lahko skodljiv, v primeru, da bi bila diagnoza napacno postavljena za MS?

LP,

Živjo!

A morda sumiš v svojo diagnozo? Mislim, da ti tako zdravega zdravila brez tehtnih razlogov niso dali. Zato kar začni! Pa veliko poguma ti želim!

pišem z zamudo – moj post se nanaša na Sončkov sum o “škodljivosti” Avonexa in Mihov dvom o pravilno postavljeni diagnozi.

Sama spoh nimam postavljene diagnoze, pa so mi zdravljenje z Avonexom na komisiji vseeno odobrili. Po pisanju na forumu sodeč naj bi vesela, vendar pa sem ravno tako kot Sonček v dvomih .

op.
leta 2001 sem prebolela optični neuritis in to je vse “kar se mi je zgodilo “. Nobenih mravljincev, nobenih drugih nevroloških znakov. Pač pa je MRI pokazal lezije ter lumbalna punkcija naj tudi ne bi bila uredu .

Nevrolog predpostavlja, da se bodo v 5-10 letih pojavili še drugi znaki. Svetuje preventivno zdravljenje.
Meni pa nekako ne gre v glavo, da naj bi si vsak dan do konca življenja dajala injekcijo, zato ker se bo lahko čez xy let zgodilo xy ?!

Prosim za vaše komentarje tiste, ki imaste več izkušenj.
havla,lp
tw

Zdravo, Tw

mislim,da ti niso kar tako odobrili zdravila.Saj imaš potrjeno diagnozo ms,kajne?!Si ena izmed srečnic,kjer bolezen ne napreduje.
Injiciraš pa enkrat tedensko.

New Report

Close