Zdravilišče Dobrna
Pravkar zbiram vtise mojega okrevanja v tem zdravilišču po vsej kalvariji zdravljenja v zadnjem letu. In ker že dolgo ni bilo nobenih svežih informacij, ki sem jih tudi sama iskala pred svojim odhodom, bi rada vsem, ki se tja šele odpravljate, povedala nekaj.
S samim bivanjem sem zelo zadovoljna. Vse osebje, od kelnarja, fizioterapevtk, do delavca v parku če želite, vsi zelo prijazni in ustrežljivi. Resnično sem se čudovito počutila med njimi. Srečala sem veliko že videnih ljudi ponovno, s katerimi smo si krajšali kakšno minutko pri čakanju pred ambulantami v zadnjem letu mojega zdravljenja.
Le nekaj mi niso povedali. Tudi ko sem vprašala, ali med prazniki vse terapije potekajo, kot so predpisane, so mi zagotovili, da ja. Razen nedelje so proste. Ampak ni tako. V soboto in med prazniki razna individualna razgibavanja odpadejo, tudi skupinsko globinsko sproščanje, v bazenu so termini prirejeni…Zato je fajn če s tem računate, glede na to, da se termini dajo prilagodit vašim željam glede datuma prihoda v zdravilišče, vsaj v okviru tistega meseca za katerega imate odločbo. Razne masaže, kopeli, elektroterapije pa so res potekale “normalno”.
Drugače pa je, kot v vsakem zdravilišču, veliko odvisno od nas, kako bomo izkoristili ta čas. Jaz sem ga v polno. Bivala sem v hotelu Park, kjer je bilo malo bolj domače za moj okus, res pa je, da vam ne sme biti odveč se premaknini kakih 300 m čez prečudovit park do terapij, obroki so v hotelu. Torej je kar nekaj premikov dnevno. Meni je to ugajalo.
Jutranjih zbujanj s petjem ptičev mi je bilo premalo, bi še kar….Zgodnje spomladansko vreme mi je bilo pisano na kožo in jutranji tek je bil pred zajtrkom odličen skok v nov dan. Čez dopoldan terapije nonstop. Popoldneve sem izkoristila za plavanje v termalni vodi, malo za klepete in posedanje na klopcah na toplem sončku. Družbe ravno toliko, kot si je človek zaželi. Delavnice, predavanja….povsod sem morala pomolit svoj nos zraven. 🙂 Hrana preveč dobra. Možnosti sprehodov je ogromno. No, vmes še kak skok domov, kak obisk mojih sončkov pri meni ko je bilo domotožje preveliko. In je prehitro minilo teh nekaj dni.
Samo okrevanje tam, gibljivost roke, splošno počutje je boljše, čeprav sama nekih hudih težav nisem imela s tem. Tudi na mojem “podstrešju” je malo bolj pospravljeno, ker je bilo veliko časa za razmislek, veliko so pripomogle tudi sprostitvene terapije…
Resnično si pred odhodom v zdravilišče nisem predstavljala, da mi bo ta čas dal TOLIKO….Vsem ki se tja še odpravljate pa želim, da boste uživali in izkoristili vse možnosti ki nam jih ponujajo. Res jih je veliko, le videti jih moramo. 😉