Zdravilišče
Lepo pozdravljeni!
Mami je bila pred časom operirana na dojki. Prejšnji mesec pa je končala tudi s kemoterapijo in z obsevanjem. Zdravnica ji je predlagala, da naj bi nekje konec novembra odšla na okrevanje v zdravilišče. Ker nismo ravno seznanjeni s programom različnih zdravilišč, njen osebni zdravnik pa ji je dejal, da naj si ga izbere sama, bi vas prosila za nasvet, katero zdravilišče naj mami izbere.
Za nasvet se vam najlepše zahvaljujemo.
Pozdravljena jana,
čeprav je zdravnica rekla, da si lahko mama izbere zdravilišče sama, mislim da to ne bo čisto držalo.
Ženske po končanem zdravljenju raka dojke ponavadi dobijo odobrene toplice v Dobrni, izjemoma tudi Dolenjske Toplice.
Sama sem bila v obeh, bolj mi je bilo všeč v Dol.Toplicah, slišim pa, da so po preureditvi tudi toplice v Dobrni zdaj v redu.
V obeh pa delajo prijetni, prijazni in (tako se mi zdi) tudi strokovno dovolj usposobljeni delavci, zato sem prepričana, da se bo mama počutila dobro, če gre v ene ali v druge.
Dol.Toplice sem prosila po drugi operaciji; za razliko od nekaterih se jaz boljše počutim v okolju, v katerem ni koncentrirano tako veliko bolnic z rakom na dojki, in teh je v Dol.Toplicah manj. Saj veš, nekateri bi cele dneve razpravljali o svoji bolezni, ker jim to pač pomaga; jaz sem poskusila drugače – čim manj misliti na bolezen in čim bolj užiti tiste stvari, za katere si prej enostavno nisem vzela časa (dolgi, dolgi sprehodi, telovadba, obisk raznih prireditev, čitanje …). In tako 14 dni mine kot blisk.
Tvoji mami želim čim boljše okrevanje, tebe pa lepo pozdravljam.
lisa