Najdi forum

Včeraj sem bila na pregledu pri ginekologinji in mi je povedala da imam glivično vnetje in še neko bakterijsko vneteje zraven. Predpisala mi je betadine in diflucan. Sedaj me pa zanima zakaj so ti dve zdravili? Dala mi je 2 škatljici diflucana v katerem je ena kapsula in rekla da naj eno pojem takoj, za drugo pa ne vem ali pred menstruacijo ali po ali kdaj? Nekaj pa mi je tudi nejasno pri betadine… v navodilu piše da moraš vaginaleto namočiti v vodo. Kako? ali z ovitkom ali brez, zakaj? ko sm odprla je bila čisto mokra ne da bi jo kaj namočla?

Najlepša hvala

Zdravilo Diflucan se uporablja pri glivičnih oboljenjih genitalij, lahko tudi drugih delov telesa (kože, nohtov, ust,…)
Zdravilo Betadin pa se uporablja za zdravljenje vnetja.
Pri okužbi genitalij je predpisano zdravilo Diflucan v enkratnem odmerku 150 mg. Pri pogostejših okužbah oziroma za preprečitev ponovitve okužbe pa je treba odmerek ponoviti čez en mesec. To je predvidela tudi Vaša zdravnica.
Zdravilo Betadine v obliki vaginalnih globul pa jemljete tako, da globulo odvijete in jo brez ovitka dobro namočite v vodi. Šele nato jo vstavite.
Betadine vsebuje namreč povidon jod, to je kompleks joda (jodofor) s topnim nosilcem, ki sprošča jod v raztopino. Zato je potrebno vaginalno globulo, ne glede na to, da je že vlažna, še dobro namočiti v vodi, da lažje pride do želenega učinka. Povidon jod ima močno delovanje, enak spekter kot jod, le da nima neprijetnega učinka joda (obarvanost, prekomerno občutljivost, pekočo bolečino). Ker deluje učinkovina le v močno vlažni sredini, morate zdravilo vstaviti zvečer in pri tem uporabiti vložek, da raztopina ne izteče prehitro.
Upam, da ste razumeli in, da Vam bo kar najhitreje bolje.
Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close