Najdi forum

zdravila za vročino

zanima me s čim ste zniževale telesno temperaturo otrokom pod enim letom. S svečkami paracetamola al s Canpolnom in koliko ste dozirale glede na starost in težo otroka – Canpola. hvala

Jaz sem dajala Calpol. Doziranje je napisano v navodilih oz. pove zdravnik.

Nikoli nismo uporabljali svečk,vedno najprej metode starih babic;)
obkladki,krompir na podplate,kopel itd.Pa tudi canpola smo zelo redko uporabljali

naš svečk niti videt ni hoto zato uporabljano calpol.

Iz pleničk se ti smehlja, nekaj čisto majhnega, nedolžno zre ti v oči, k mamici v naročje si želi. http://vicky0.moj-album.com/

Ja, Calpol je prav, sem narobe napisala oprostite. Zanima me ali ga otroci ne izbruhajo. Kar našemu tlačiš v usta gre ponavadi vse ven. tiste D3 mu dajem pa vedno vse ven spljuva. hvala.

calpol = paracetamol. Mislim da sta si ekvivalenta 1 zlicka (5ml) calpola je isto kot 1 svecka, v obeh naj bi bilo 120 mg paracetamola. Meni se zdi – ne vem ce je to res, da sirup zagrabi malo hitreje kot svecka. Svecke sem dala ponoci in kadar mi je delal galamo pri sirupu, ni hotel spit, je bruhal in podobno.

kameja prav imaš….točno to piše na navodilih. pa naj bi bila ena svečka za 7 kg, torej je tudi ena žlička calpola za 7kg….kaj za 9 kg, dam pa žličko in dve sedmini?….

ne sirup zelo težko prime pri visoki temparaturi.Svečka zagrabi hitreje oz. v roku 15-20 minutah spusti vročino.
naše,u je v roku 15 minut z 41 spustila na 39

Kako in kdaj prime paracetamol je odvisno od otroka, pri mojem ni nikoli v uri, ko je bilo hudo je držalo uro ali dve. Vsi tisti, ki govorite, da pomagajo (tudi pri nas preizkušeni) recepti babic, pa vas pokličem, ko bo vročina okoli 40. Tudi taka, po 4 urah Voltarena do 40.

New Report

Close