Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Zdravila za krvni tlak

Zdravila za krvni tlak

Spoštovani.

Star sem 56 let. Pred približno pol leta mi je zdravnica prvič predpisala zdrav ilo za povišan krvni tlak – Prenesso in po kakšnem mesecu se mi je pojavil moteč suh kašelj večkrat dnevno. Po tem mi je zamenjala zdravilo s Toluro. Pa so je po nekaj tednih začele otekati roke (od zapestja proti prstom) predvsem zjutraj in zvečer, v popoldanskem času se je malo umirilo. Nato je dodala diuretik Tolucombi. Ni bilo nekih sprememb. Sedaj pa nekaj dni jemljem Amlopin, je pa še huje in imam cel dan zatečene roke celo od komolca proti prstom. Laboratorijske preiskave krvi in urina so pokazale, da je vse b.p., levica delajo v redu, srčnega popuščanja ni. Drugih tablet ne jemljem razen še Adenuric proti putiki.

Glede na vaše dolgoletne izkušnje, katero smer oz. skupino zdravil, je še možno izbrati za moj problem stranskih učinkov? Imam sploh še kaj izbire ali imajo posamezne skupine podobne učinkovine in s tem podobne stranske učinke?

Že vnaprej hvala za nasvet.

Lep dan želim.

New Report

Close