Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT zdravila v nosečnosti

zdravila v nosečnosti

Spoštovani!

Pred nekaj dnevi sem ugotovila, da sem zanosila. Bila sem presenečena, ker sem jemala kontracepcisjke tablete Qlaira in to redno. Res pa je, da sem odkar sem jih jemala imela vmesne krvavitve in se mi poraja dvom, da mogoče niso bile dovolj močne za moje telo in je potem prišlo do zanositve? Zanima me v kolikšni meri KT vplivajo na plod- sem v 6 1/2 t nosečnosti. ( KT sem jemala še 1 mesec preden sem izvedela za nosečnost:()
S partnerjem sva v strahu, da bi bilo z otročkom kaj narobe. Baje, da tabletke vplivajo na spolovila? Skrbi me, ker naj bi tabletke Qlaira bile antiandrogene. Tablete sem jemala na priporočilo ginekologa, ker so mi po porodu začeli močno izpadati lasje (diagnosticiran imam PCOS). Po posvetu endokrinologa pa sem jemala tudi Aglurab 850 mg, ki pa ga sicer nisem redno jemala in sem zmanjševala dozo, tako da sem v tednu preden sem izvedla za nosečnost jemala samo 1/2 tablete zjutraj. Ali Aglurab pušča resne posledice na plodu in kakšne? Poleg tega me skrbi , ker nisem jemala folne kisline, Kt in Aglurab pa oba zmanjšujeta ta vitamin:(. Aki se da na zgodnjem ultrazvoku videti okvaro na hrbtenici?
Res sem zbegana kaj narediti, po pravici povedano bi otroka obdržala, ker bi čutila veliko krivdo, če bi ga mogla splaviti. Če pa bi se otrok rodil poškodovan pa prav tako. Ne morem verjeti, da sva se znašla v taki dilemi. Upam, da nama boste lahko kakorkoli pomagali pri odločitvi.
Hvla in lp!

Spoštovani!

Predlagam vam genetski posvet, za kar lahko pridobite napotnico izbranega ginekologa.

Maruša Škrjanec, specializantka klinične genetike Medgen d.o.o. Medicinska genetika tel.:01-510-71-30 fax.:01-510-71-31 mailto:[email protected] http://www.medgen.si

New Report

Close