Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Zdravila proti glivicam

Zdravila proti glivicam

Spoštovani,

Imam glivice na nožnih palcih in uporabljam mazilo Lamisil.

Zanima me kako delujejo tablete za zdravljenje tovrstnih glivic, stranski učinki, prednosti v primerjavi z mazilom.

Se glivice te vrste lahko pojavijo tudi v kakšni drugi obliki, na drugem delu telesa?

Hvala.

Spoštovani!

Načeloma bi lahko imeli glivične spremembe tudi na koži, zlasti nog, a se te glivice navadno držijo nohtov. Z uporabo istega pribora pa se lahko prenašajo tudi na druge nohte.

Tablete učinkujejo tudi na rastni del nohta in s tem preprečujejo izrašanje okuženega nohta, oz. snov v nohtu, ki izrašča preprečuje, da bi se glivice širile. Jemati jih je treba 6 – 12 mesecev in precej obremenjujejo jetra. Bolniki pogosto občutijo slabost. Prednost imajo takrat, če je okuženih več nohtov, in lokalno zdravljenje z mazili ni bilo uspešno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Glede glivic na nohtih imam še jaz eno vprašanje. Moj oče je star 89 let, pa ima zelo zadebeljene nohte na palcu nog. To je tako moteče, da ga tiščijo vsaki čevlji. Ker sicer še gre vsak dan na sprehod, vedno toži o bolečini. Domov sem pripeljala pedikerko, vendar si ni upala narediti nič, češ, da je pod nohtom polno žilic in bi lahko krvavel. Ne vem, vendar bolj izgleda, kot odmrla koža. Kolikor gre mu očistim, vendar to ni to. G. doktor prosim za nasvet, če se dobi morda kakšen sprej ali mazilo, seveda, če so to glivice.
Vnaprej hvala, lep pozdrav in srečno novo leto!

ali mazilo lamisil pomaga?

ZA GLJIVIČNA OBOLENJA JE ZELO UČINKOVITO OLJE T3, PA SOL ZA NOGE, UPORABLJATE V KOMBINACIJI, JE NARAVNO ETERIČNO OLJE, KI GA IZDELUJE JUST – ŠVICARSKA FIRMA. JE ZELO UČINKOVITO

Spoštovani!

Verjetno gre za kombinacijo glivic, straostno spremenjnih nohtov in moteno prekrvavitev, zato zaradi let in verejtne slabe prekrvavitve ne bi upal na daljavo priporočiti nobenega radiklenjšega ukrepa kot zgolj dve številki večjo obutev ali mehkejšo obutev zalsti v tem delu. Lahko poskušate z mazilom proti glvicam, ev. z uporabo bolj agresivnih pripravkov, ki zahtevajo tudi piljenje, a le, če je očitno, da se noht drobi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Lamisil je antimikotično mazilo in je učinkovito.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close