Najdi forum

zdravila non stop

Znašla sem se med tistimi, ki morajo vsak dan vzeti sedem vrst zdravil. Zaradi več bolezni moram tudi pogosto k zdravniku. S tem sem se sicer že sprijaznila. toda zadnje čase so za slabo voljo poskrbeli proizvajalci zdravil, ki so se, če sem prav razumela, odpovedali prehudim podražitvam. Vsaj tako sta nas prepričevala minister za zdravje in direktor ZZZS. Toda glej ga zlomka, naenkrat mesec nima več trideset dni, ampak pri nekaterih zdravilih ( tarki, sinvacoru, plavixu), samo 28. Tertensifa je v škatlici še 30 tbl, aldactone je zaenkrat še pakiran po 20, da se račun za 3 mesece izide. Pri inzulinu se tudi izide, meni pa gre na živce, ko moram namesto čez tri mesece priti po novo “fasngo” nekaterih zdravil 6 ali 7 dni prej, po ortopedski pripomoček pa niti minute, preden se ne iztečejo trije meseci.
zanima me zakaj tako in doklej bo trajalo tako ravnnje z (bolnimi) zavarovanci? Takšno ravnanje se mi milo rečeno, zdi skrajno nekorektno.

Spoštovana gospa,

na Vaše vprašanje, ki ste mi ga postavili 13. marca in je imelo podobno vsebino, sem Vam že odgovorila (15. marca).
Žal Vam moram še enkrat pojasniti, da so pakiranja zdravil prirejena na predviden čas zdravljenja. Prilagojena so glede števila tablet ali drugih farmacevtskih oblik z ozirom na odmerjanje na ta čas.
Če nekdo jemlje sočasno več zdravil za več bolezni, je to seveda težje uskladiti, ker vseh kombinacij zdravljenja različnih bolnikov z različnimi boleznimi ni moč predvideti.
Pomaga Vam lahko le zdravnik s tem, da prilagodi število predpisanih zdravil ob Vaših obiskih, kar verjetno tudi stori, saj je to tudi v njegovo korist.
Lep pozdrav!

Malo se zamisli nad svojimi boleznimi. Kaj si pa do sedaj delala in jedla. A sedaj naj te pa dohtarji popravijo??? Toliko zdravil an enkrat?????
Malo si spremeni life.

Manca,

ne poznam Fate pa vendar…ko se znajdeš v kolesju zdravnikov se dogajajo čudne stvari.

Hvalabogu ,da si zdrava.Sama se ukvarjam z alternativo in presneto pazim na zdravje pa vendar pride do bolezni….recimo srce…poškodbe itd.

Kot sem razumela Fato je invalid,saj potrebuje ortopedske pripomočke.Meniš,da se tebi kaj podobnega ne more zgoditi?

Tile trije meseci tudi meni parajo živčke ,Fata.

Fata,

se ,popolnoma ,pridružujem tvojemu mnenju.
Vprašanje ob misli,kdo naju bo sploh poslušal, prinese grenkobo v usta.
Človek od vsega tega postane samo še bolj bolan.

Vse skupaj se mi zdi,neke vrste,poseganje v človekove pravice ,zasebnost in denar.

P.

Manca,

dobro preberi fatin post ,potem repliciraj.

P.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close