Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo zdravila na bazi zelišč

zdravila na bazi zelišč

Prosim za vaše mnenje glede jemanja naslednjih zdravil.

Naj povem da sem v meni že 13 let. Zaradi preventive pred osteoporozo jemljem kapsule jucurba forte (pošilja mi jih znanka iz Nemčije). Sem v slabih treh letih manjša za 4 cm. (os. zdravnik me je napotil na slikanje za osteoporozo, do takrat pa bom poskusila z zgoraj navedenimi kapsulami.
Ker pa imam tako pogosto težave s sečili pijem čaj koprive. Ali menite, da bi bilo vredu če pričnem z uživanjem kapsul (česen).
Povečan pa imam tudi holesterol, kaj mi svetujete, bi bilo dobro jemati Omega 3?
Na zadnjem pregledu pa izvem še to, da tudi jetrni testi niso vredu, je nekaj malega odstopanja od normalne vrednosti, nabavila sem si kapsule pegastega badlja. Kako naj uskladim oz. razporedim jemanje omenjenih kapsul?
Do 54 leta nisem imela posebnih težav, sedaj pa je vse na kupu, tudi prej nisem posegala po raznih tabletah, vročinske vale sem blažila s tableti soje.

Resnično vam bom hvaležna, če mi odgovorite.

Hvala Vam.

Če povzamem:
– ste v menopavzi, vendar večjih težav nimate (več)
– manjši ste za 4 cm, vendar še ne veste točno, ali imate osteoporozo
– večkrat imate vnetje sečil
– imate povišan holesterol
– slaba jetra

Za vsako od težav ste predlagali enega od komercialnih pripravkov, ki bi vam naj pomagal. Če se vam bo pojavil nov simptom, si boste zopet priskrbeli novo “zdravilo”?

Moja ideja pa je drugačna: zakaj se ne bi lotili vzrokov? To je zanesljivo zakisanost (osteoporoza, vnetje sečil, holesterol, jetra, sečila) in glivice (sečila). O vseh teh temah smo že veliko pisali, zato uporabite iskalnik. Npr:

http://med.over.net/forum5/read.php?177,3444031,3444136#msg-3444136

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Spoštovana Marja,

ne vem ali pripis 55 pomeni vašo starost, če je to res sva blizu. Imam sicer nekaj let več imela pa sem podobne težave kot vi.
Sva v klimakteričnem ali post klimakteričnem obdobju. S pojemajočo ženskostjo (sama pravim hvala bogu) so se začele zdravstvene težave. Pameti vedno več, zdravja vedno manj. Rejenje, povišane vrednosti holesterola, trigliceridov in nekaj malega tudi slakorja, povišani vrednosti jetrnih encimov, slabo delovanje ščitnice, bolečine v vseh sklepih, itd in tako naprej, vse tja do diagnoze CIN – rak materničnega vratu in posledično opracija brez na srečo nadaljnjega zdravljenja kot je obsevanje in kemoterapija. Pred spremembo načina prehranjevanja sem se še komaj vlekla.
Že kakšnik deset let pred to spremembo sem uživala vse mogoča in nemogoča prehranska dopolnila: vitamine, omega tri , koralni kalcij, Q10, pegasti badelj, matični mleček alge, brokoli, česnove kapsule, noni sok in še mnogo podobne natege.
Mimogrede, smo se kdaj vprašali in tudi resno poskusili izvedeti (svetovni splet med drugim) kdo izdeluje vso to nategancijo? Vso to nategancijo imajo posredno v rokah farmacevtske firme.
Vse skupaj ni pomagalo nič. Poskusila sem tudi z zeliščarji in njihovimi zvarki, pa s homeopatijo in njihovo nategancijo, pa z bioenergetskim zdravljenjem, pa z orgonskim obsevanje, pa reikijem pa kaj vem še s čim. Z vso to nateganciji sem se lahko ukvarjala le dokler sem imela denar. Ko pa je prišla brezposelnost je prišla tudi zdrava pamet. Danes se počutim dobro imam bistveno izboljšane rezultate vseh krvnih preiskav vključno s ščitničnimi in rematološkimi. In zakaj se mi je vse skupaj izboljšalo?
Ne jem in ne pijem nobenih zvarkov, ki sem jih že zgoraj omenila več. Moj jedilnik pa je že 1 leto in pol tak:
zajtrk. 1 naveden jogurt in banana
malica: 1 jabolko (verjetno GSO)
kosilo: perutninski zrezek, zelena ali paradižnikova solata z čajno žličko olivnega olja. (Mimogrede v deviško čistost olj na policah katerekoli trgovine niti najmanj ne verjamem, rib ne maram, ker so enako ali še bolj onesnažene kot perutnina)
malica: jabolko ali drugo sadje
večerja: nikoli po 18. uri in sicer jogurt ali dva (pa ne sadni) morda trdo kuhano jajce (Mimogrede: preden sem se začela tako hraniti sem imela skupni holesterol 12 do 15, jajc pa približno pet let sploh nisem uživala. Zdaj pa jih, pa je moj holesterol okoli 7.)
Redno delam razgibalne vaje približno 20 minut zjutraj.
Pučutim se v redu in veljam za relativno zdravo.
Če bi se takole prekranjevala pred začetkom klimakterija bi verjetno v nekaj mesecih umrla od pomankanja hrane,sedaj pa vitka sploh nisem – nasprotno ITM 28.
Očitno se premnogim ženskam v klimakteriju presnova tako upočasni, da hrane skoraj ne rabijo več.
Če sem se v tem letu in pol kdaj pregrešila z “normalno hrano” sem bila najmanj dva dni skoraj nepokretna od bolečin vsklepih, teža pa se je v nekaj urah dvignila za 3 kg. Do sedaj mi tega fenomena nihče še ni znal pojasniti.
Od zdravil jemljem samo od zdravnika uradne medicine predpisam kalcij in D vitamin zaradi osteopenije (predstopnja osteoporotze)in to je vse.
V razno razne zvarke, in “terapevtske” postopke, ki jih z veseljem prodajajo tako imenovani zdravilci, ki največkrat nimajo niti osnovnega pojma o ničemer razen o tem kako na hitro potegniti naivčkom denar iz žepa, res ne nasedam več. Na kraj pameti mi ne pade, da bi jim za njihovo nategancijo še plačevala.
Slovenska uradna medicina sicer ima strokovno znanje kolikor ga pač ima, a je po vseslovenski maniri tako arogantna, da še tisto znanje, ki ga ima ne uspe uporabiti na pacientih, ker žal vso svojo energijo usmerja v vlečenje denarja iz naših davkoplačevalskih žepov. Tako, kot vidite tudi njih ne kujem v zvezde. Vsa čast in globoko spoštovanje žal vse preredkim izjemam v zdravniških vrstah.
Marja morali boste začeti stradati in to doživljenjsko, če želite smrt dočakati kolikor toliko pokretni, kako bo pa z možgani pa tako ali tako nihče od nas ne ve.
Lep pozdrav in toliko zdravja kot ga v naših letih le lahko imamo. Pa ne nasedajde ameriški propagandi, da je ženska pri 55 ali 60 še vedno mlada in privlačna. Že vedo kaj hočejo prodati.

New Report

Close