Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Zdravila in zakonodaja – Arhiv zdravila na avstrijski recept

zdravila na avstrijski recept

Pozdravljeni,
imam zdravstvene težave, dermatološke, katere zdravniki v sloveniji niso mogli popraviti niti odkriti bolezni oz. postaviti diagnoze. Zato sem se odločil za zasebnega dermatologa v sosednji Avstriji. Ta mi je predpisal zdravila na avstrijski recept. Ker imamo ta zdravila tudi v sloveniji, me zanima, ali je kakšna možnost, da dobim ta zdravila v Slo. zastonj (da osebni zdravnik prepiše avstrijski recept na naš zeleni)?
Pa še eno vprašanje, ali je možno, da se mi povrnejo stroški zdravljenja, ker v Sloveniji ni nihče nič odkril, težave s srbenjem pa so neznosne, sem šel v Avstrijo.
Res hvala za odgovor!

Pozdravljeni!
Zdravilo lahko dobite brezplačno pri nas če ste v Sloveniji obvezno zavarovani in je zdravilo, ki ga potrebujete na pozitivni listi zdravstvenega zavarovanja ter vam ga je predpisal vaš osebni zdravnik na zeleni recept. V primeru pa, da je vaše zdravilo razvrščeno na vmesno listo zdravstvenega zavarovanja ga morate doplačati, v kolikor niste dodatno prostovoljno zavarovani. Seveda pa mora biti recept izdan v Sloveniji. Preverite moj odgovor še v lekarni.
Glede povračila stroškov za zdravljenje pa menim, da ne boste uspeli. Zakonodaje o zdravljenju v tujini, ki bo šele stopila v veljavo zaenkrat ne poznam.
Lep pozdrav!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close