Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Zdravila in zakonodaja – Arhiv zdravila in svojci pacienta

zdravila in svojci pacienta

Pozdravljeni,

moja sestra je bolnica s shizofrenijo. Ker ji je bila odvzeta poslovna sposobnost, je njen skrbnik CSD. Živi v zavodu. V zadnjem času se ji je stanje zelo poslabšalo, zato je bila hospitalizirana. Njena starša sumita, da je šlo za prehitro povečanje odmerka zdravil ter križanje med seboj kontradiktornih zdravil, kar je potrdila ena od medicinskih sester. Ko je oče želel izvedeti, katera zdravila je moja sestra jemala, je s strani zdravnice naletel na molk.

Zanima me, ali so zdravila, ki jih bolnik jemlje, nekakšna skrivnost. Ali je zdravnik dolžan domačim povedati, katera zdravila jemlje pacient, pa čeprav starši niso več pacientovi skrbniki? Če je temu tako, me zanima, kje je to napisano črno na belem. Ali obstaja zakon oz. pravilnik, v katerem je to navedeno?

Hvala lepa za odgovor in lep pozdrav.

Tole vprašanje bi morali prej postaviti psihiatru. Boste dobili bolj konkreten odgovor.

Gre namreč za režim obveščanja svojcev psihiatrične bolnice v bolnišnici.
primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close