Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Zdravila

Zdravila

Spoštovani,

imam alergijo na hrano, ki se kaže v obliki drisk, kar me dela “nervozno”. Zato jemljem Paluxon in Eglonyl. Po eno na dan. Občasno (1 x na mesec) vzamem tudi Helex.
Zadnje čase pa me mučijo tudi precej pogosti izbruhi vaginalnih glivic. Krema Canesten sicer pomaga, a se kaj kmalu spet pojavijo. Dobila sem priporočilo, naj jemljem DynamSi, ki se v prosti prodaji dobi v tujini, gre pa za mineralizirani silicij v dinamizirani vodi.
Moje vprašanje je, če lahko ta silicij jemljem skupaj z zgoraj navedenimi tabletami, ali pa je to morda kombinacija, ki je ne gre mešati?
Kaj pa flukonazol? Kdaj se ga priporoča in ali ga lahko jemljem sočasno s Paluxonom, Eglonylom in Helexem?

Za odgovore se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Pozdravljeni!
Kolikor razumem, gre bolj za prehranski dodatek (po netu ga oglašujejo tudi za rast las !?)…. Žal za tovrstne preparate ne razpolagam z nobenimi podatki o delovanju in vam ne morem dati resnega odgovora.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

aja…uspavala in pomirjevala s flukonazolom so lahko problematična, v “temeljnjih značilnostih zdravila” pa je zapisano, da enkratni odmerek, ki se uporablja za zdravljenje glivičnega vnetja nožnice, ne povzroča interakcij z drugimi zdravili. Kot rečeno, flukonazol je zdravilo za glivične okužbe. Pri vnetju nožnice ne gre pozabiti, da se mora zdraviti (mazati) tudi partner.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close