Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma zdravila

zdravila

Katera zdravila pa uporabljate tisti,ki imate revmo?

Ponavadi najprej začneš s protibolečinskimi tabletami (Naprosyn, Naklofen, itd.) … vendar z njimi le blažiš bolečine in vnetje, bolezen se pa še vedno razvija naprej.

V kolikor dobiš diagnozo revmatskega obolenja, se začnetisto “pravo zdravljenje!. Lahko samo povem kako sem začela jaz.

Najprej Sulfasalazin, ker naj bi bil najmanj agresiven. Ob tem sem hodila na 14 dni kontrolirat kri in jetrne teste. Ko to ni več pomagalo (po cca 4 letih) sem dobila kombinacijo Methotrexata in Sulfasalazina (spoet redne kontrole).

Nato so prišli na vrsto kortikosteroidi (Medrol) z milijon stranskimi učinki (poraščenost, osteoporoza itd. itd.), novejša Arava, ki je moje telo ni preneslo.

Za zdravljenje RA (ne vem kako je z ostalimi revmatskimi obolenji) se uporabljajo tudi antimalariki, vendar moraš prej na pregled k okulistu na pregled očesnega ozadnja in potem redno hoditi na preglede (zaradi mrežnice).

Obstajajo pa seveda nova, biološka zdravila, ki jih dobijo le srečni izbranci. Ampak to je že druga zgodba.

To je moja zgodovina jemanja zdravil.

tudi jaz sem začela pred 4 leti z naklofeni itd.
potem pa imaš medrol, metotreksat, sulfasalazin,
potem še nekaj vmes,
potem pa sem nazadnje pristala na zlatih inekcijah,ki mi trenutno zelo pomagajo.

Moja diagnoza je revmatoidni artritis. Stara sem 40 let in se zdravim že 23 let. Najbolj so mi pomagale zlate injekcije. Trenutno pa imam samo tablete proti bolečinam Movalis po potrebi.

Vsem želim čimmajn bolečin

Marjana

Marjana, rada bi zvedela, kdaj pa nehaš jemati te zlate inekcije.
jaz sem zdaj komaj prišla na eno na mesec..
hvala

Jaz sem dobivala te injekcije kmalu na začetku bolezni, približno 3 leta, takrat je bilo vnetje sklepov najhujše. Nato so se vnetja sklepov ustavila, se pa sedaj pojavlja obraba sklepov, kar pa tudi zelo boli.

Lep pozdrav

Marjana

Najprej sem jemala Naklofen,potem Ketonal(samo proti bolečinam)pa ni nič pomagalo.Potem sem jemala Ibuprofen,sedaj pa Sulfasalazin in Celebrex.Povedati pa želim samo še to,da imam 16 let.

Nikoli se ne predaj! Če ti Sulfasalazi pomaga, bodi srečna in uživaj mladost. Vem kako zgleda zbolet pri teh letih (jaz sem bila približno toliko stara).

Maja, kot ti je rekla Amelie uživaj življenje. Jaz sem začela z Brufenom, pol pa let nič, pol 2-krat Medrol, zdej spet že 6 let nič, pa imam kar resno diagnozo – mešano bolezen vezivnega tkiva! Zbolela sem pa pri 14-tih, zdej mam pa že čez 27 let. Če si v glav pošlihtaš še kar gre! Lep pozdrav vsem, sem prav vesela da je končno ta forum!

Kot vidim imam pa srečo ujela sem jo za rep (28let), sedaj je že šesto leto, začela sem z Ketonalom, Medrolom in sedaj imam Movalis. Po četrtem porodu pa se mi je poslabšalo in mi tudi Movalis ne drži dolgo. Zanima me kakšne so te zlate inekcije.

Tudi jaz sem zbolela pri 17 letih za revmatoidnim artritisom. Zdravim si ga že 23 let. Zlate injekcije pa so mi ustavila vnetja sklepov. Sedaj jemljem Movalis po potrebi. Bolečine pa so prisotne vedno, enkrat bolj, drugič majn.

Meni pa nikoli niso zlatih injekcij niti omenili. Pa se zdravim za RA že več kot 10 let. Kako pa zgleda tole? Injekcije v sklepe ali ..??

Injekcije dobivaš v tazadnjo.

EE

Zlate inekcije? Kaj je to? A so to biološka zdravila?

Ne, to vsekakor niso biološka zdravila.

Maja,celebrex je nevarno zdravilo,kakor tisto, ki so umaknili z lekarn,naj bi povzročalo kap.Čimprej vprašaj zdravnico za drugi analgetik.Pozdravčekz Primorske

Ne, Celebrex ni bil umaknjen, Vioxx je bil.

Pozdravljeni!

Sama imam RA 10 let. Prvih nekaj let sem se zdravila z vsemi mogočimi zdravili. Amelie, vse to sem poskusila kot ti, pa tudi zlate injekcije.
Nič ni delovalo. Imela pa sem veliko stranskih učinkov, srbečico, jetra, ledvica, boleči želodec, napihnjenost, okvara oči,… Bolezen je napredovala zelo hitro (nepokretnost). Nato sem se odločila za alternativo. Poskusila sem vse mogoče: bioenergijo, refleksologijo, psihično kirurgijo, razne zravilce, …na koncu mi je homeopatija najbolj pomagala! V enem letu sem ozdravela, odločila sem se še za enega otroka, skozi nosečnost in dojenje sem se počutila odlično. Nato je sledil ponoven izbruh bolezni, šla sem spet k homeopatu, sedaj se po obdobjih (nekaj mesecev, nato pa spet eno leto ne!) zdravim s homeopatskimi preparati.
Ste že poskusili? Nimajo stranskih učinkov, kot ostala zdravila za RA. Počutim se pa odlično, zjutraj brez okorelosti, lahko tečem, sedim na tleh, se igram z mojima otrokoma! In hodim v službo!
Hotela sem z vami deliti moje izkušnje. Ko sem prebrala vaše težave, sem se počutila manj sama v boju z boleznijo!

Veliko, veliko zdravja vam želim!

star sem 54 let in imam bolečine v celi hrbtenci ,bolijo me sklepi ,hodim težko in pri delu me bolijo zapestja.Zdravnik mi je pred mnogimi leti ,leta 1984 predpisal ketonal ,asperin in spasmex.nkaj časa je bilo dobro in nakoncu sem dobil napotnico k ortopedu .Kriva hrbtenica ,lumbago ,leva noga koleno krivo in boleče .Noge so se začele kriviti na O.Poslan sem bil na pregled v bolnišnico Petra Držaja na revmazološko .DR.je ogutovil revmo in tudi slike so kazale na deformacijo kolena klka in delno hrbtenico .Zdravljenje z ketonal terapijo in neka mešanica inekcije to 15 dni . Od takrat se mi stanje bolezni stopnuje .Zdaj jemlem MEDROL 8 mg.Ultop spasmex Zalidjar ,tulp ,enap cipralex in za spat . Napotnica za P.DRŽAJA pa je enoletna in tudi čez eno leto bom prišel na vrsto .Ne rečem da je naše zdravstvo slabo ,samo da imajo samoplačniki prednost ,mi zdravstveno zavarovanci pa tako kot je .Bojim se službe in družbe . Živci popuščajo in hodim na psiho preglede . Ne vem zakaj se ne odkrije bolezen ,da bi po tolikih letih začeli zdravit.Ne razumem zakaj je vse nekko v mejah normale,ne odkrijejo nič .Samo ste preveč v staležu ,zdaj pa kar delat pojdite in jemlite zdravila .Jem Medrole ,ki mi krepko umilijo bolečine toda po tem sem ves rdeč in zabuhel v glavo. Včasih je bolje da sem sam in brez tablet ,samo takrat ne morem spati ,po tabletah pa se še z avtom ne morem peljati že sprehodi me utrudijo .HVALA

New Report

Close