Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Zdrava sol ali himalajska sol

Zdrava sol ali himalajska sol

Zdej pa mene nekaj zanima govora je o zdravi soli – knjiga resnica o soli ter o himalajski soli iz vseh postov sem razbrala da to ni eno in isto.

Zdaj me pa zanima v čem če sploh je kakšna razlika med tema dvema in kaj naj se potem jemlje?

In prosim za malce bolj podrobno je že res da je Stane v prejšnjem postu napisal da naj pogledamo pod forum oblikovanje telesa samo tam je tako na dolgo napisano da mi na koncu že ni več nič jasno!

Jaz imam sedaj doma himalajsko sol in ne vem zdaj ali jo naj jemljem ali ne in še nekaj jaz jo uporabljam med kuhanjem in kot sem prebrala jo lahko uporabljaš do 65 stopinj C to se pravi da jaz tudi prav ne uporabljam te soli.

Hvala vsem za odgovore, če kdo več ve kot se meni sanja!

lp, Mojca

ps: pa še ceno druge soli prosim!

Kje si pa dobila to sol in koliko košta? lp

Ja to himalajsko sol sem dobila od neke gospe, drugače pa je spodaj pisalo da se jo da kupiti na čopovi ali pa na vseh večjih tržnicah po slo. Himalajska stane med 5.000 in 7.000 samo katera je pa boljša in kakšna razlika pa sploh je pa še ne vem!

lp, Mojca

Čaki ne razumem, a nimaš ti himalajske soli?

Ja jaz imam himalajsko sol toda sedaj berem da obstaja še neka druga sol imenovana zdrava sol. Vem zakaj se gre pri himalajski soli zakaj pa je dobra zdrava sol oz kaj so bistvene razlike pa ne vem in prosim če kdo lahko to razloži!

lp, Mojca

A to, mislim, da kot sem jaz zasledila je to eno in isto.

Zdrava sol se imenuje kadar jo uporabljamo kot dodatek k hrani in so jo ne kuha, ker ne sme hrana presegati 65 stopinj.
Sol lahko raztopimo dodamo limono in popijemo kot zdravilni napitek.
Večina nas kuharic zrezke najprej posoli in potem jih popeče, s tem pa sol izgubi svoje vrednosti, isto je verjetno z himalasko soljo, vendar nam tega podatka niso dali.
Zakaj zdrava sol, po mojem mišljenju zato, ker je naša, ker praviloma koristi tisto, kar zraste na domačih tleh.
Kuhinjska sol, ki jo kupimo v tgovini pa je rafinirana ali pa celo samo natrijev klorid, ki pa zdravju precej škodi, ker mu dodajajo jod, kar že vpliva na bolezni ščitnice.
Sol ali natrijev klorid ima tudi to lastnost, da povečuje apetit, zato je tudi vsak dan več debelih ljudi, ker se nezavedajo v kateri hrani vse je. Ali ste vedele, da je tudi v jogurtu.
Če te zanima pokliči na tel. 01 4271-393

Zivjo!

Danes sem narocila paket zdrave soli in skupaj s knjigo in soljo, ki jo je baje za 3 mesece stane 5000 SIT (reklama je v reviji Rina).

Upam, da bo pomagala:)

LP

Pozdravljene, mnogim je, upam, da je tudi Vam.

lp
stane
http://www.zdravasol.si/biodieta/

Problematika soli iz rudnikov soli je v tem da je iz nje jod najbolj spran ker ga dež izpira v morje. Jod je pa esencialen za ščitnico, ki pa jo ženske rabijo imet v redu,d rugače so problemi že tako, s plodnostjo pa je pač tudi povezana. Takod da pri nas imamo doma izključno piransko sol (cele nepredelane kristale). Sem bil tudi pri nutricioniski in mi je lepo povedala da tista neka moda s himalajsko soljo je samo to – moda.

New Report

Close