Zdr. pregled – za novo delovno mesto
Pozdrav!
Zanima me če kdo ve kaj o zdravniških pregledih pri menjavi dela. Sem v procesu menjave službe in me zanima ali je potrebno narediti nov pregled?
Baje velja en pregled za 5 let (je to res?). Tega, sedanjega, je plačala sedanja služba, pa me zanima če je “prenosljiv”, tj. -gre za skoraj isto delo- ali moram na pregled še enkrat (od pregleda je minilo 2,5 let), ali velja ta, “stari”, pregled.
Po mojem bi moral veljati (nov delodajalec ne inzisira na ponovnem pregledu, ne ve pa ali je nujen pri vsaki menjavi (manjša firma…), zato se mi zdi škoda zgubljati čas in komplicirati)… Edino: ali se lahko zgodi da mi sedanja služba ne da “izvidov”/potrdila/… glede na to da je za to plačala. Ali to “potrdilo” sploh potrebujem – ali pa se prenaša avtomatično?
Če se ne da uporabit starega, bi rada opravila zdr. pregled prej, tj. preden dam odpoved – dandanes nikoli ne veš… 🙂 Poznam tudi primere, ko “popolnoma” zdravi ljudje niso uspešno opravili pregleda, ker… no, ker je zdravnica po domače vstala na levo nogo in jim je težila z bedarijami (pri vsakem se kaj najde če se hoče; in se mi zdi da je tega vse več – kot bi se zdravniki bali zase in se na ta način zazihrajo… ne vem, moje osebno mnenje pač).
Kako je s tem? Ali to lahko naredim?
Lep pozdrav vsem!
Lena