ZDGNS
Ali ZDGNS sploh kaj dela? Meni se zdi, da ZDGNS samo spi in ne opravlja svojega dela. Zdi se mi, da jo imamo gluhi in naglušni samo za okras. Nikoli si ne bi mislil, da ZDGNS zapravi toliko denarja za razkošje in sijaj! Ali imate vi kakšne koristi od ZDGNS? Jaz jih doslej še nisem imel. Glasilo Iz sveta tišine, ki ga izdaja, je tako dolgočasno, da bog pomagaj. Enako je z oddajo Prisluhnimo tišini. Res, pri tej oddaji resnično prisluhnemo tišini! Pri tej oddaji prisluhnemo zgodbam, ki jih pišejo slišeči ljudje o tem, kako so nekateri posamezniki med gluhimi uspešni, nič pa ne povedo o dejanskem položaju gluhih. Skratka voditelji te oddaje poslušalce in gledalce milo rečeno, žejne pripeljejo čez vodo! Pa podnaslavljanje oddaj! Ali bo že kdo kaj ukrenil za boljše podnaslavljanje televizijskih oddaj in za to, da bi podnaslavljali tudi oddaje na komercialnih TV, kot imajo to npr. v Nemčiji? Kaj pa tehnični pripomočki? Ali je preko ZDGNS sploh mogoče dobiti kakšen tehnični pripomoček? V društvu sicer imajo neke pripomočke, samo moramo vse sami plačati, pa še nič uporabnega nimajo. Samo kakšne budilke z lučko imajo, ki pa jih trenutno ne rabim, ker že imam eno. Pa še to sem ugotovil, da imajo v eni trgovini cenejše… Pa da ne govorim o “izobraževanju”, ki ga oglašujejo na svojih spletnih straneh, potem pa jih ne moreš dobiti na telefon, da bi se dogovoril za kakšno izobraževanje. Enkrat sem jih že dobil na telefon, pa so mi rekli, da pristojni pride jutri, naslednji dan pa ista pesem.
Ali ste vi že imeli kakšne koristi od ZDGNS? Če ste jih imeli, ali mi lahko prosim poveste, kakšne koristi ste imeli? Ali imajo popolnoma gluhi kaj več koristi od te zveze kot mi, ki smo “le” težko naglušni?