zdarvljenje z metadonom!!!
Lep pozdrav!…Sam sem na metadonski terapije sedaj dobri dve leti (120 ml)…In prve pol leta, ko sem pričel s terapijo , sem še občasno zaužil heroin, ker sem pil premalo metadona (ja čuje se trapasto in bedno ampak pri meni je bilo tako)…Ko sem po 3 mesecih kar hitro zvišal s 40 na 120 ml, sem še parkrat zaužil drogo ampak ni imela več tistega učinka (kakršnegakoli pač kdo pričakuje)…In sem hitro izgubil interes do drogiranja…V glavnem metadon ni nobena potuha, ker tisti ki se hoče zadevati se bo zadeval bodisi na metadonu, bodisi na suboxonu, substitolu, naloxonu itd!….Tako da nehajte določeni biti pametni in kritizirati metadon ali katerokoli substitucijsko terapijo, ker se sami sebe je**te v glavo s takimi tolažbami…Nobena substanca ni čudežna, ker mora posameznik najprej razčistiti sam pri sebi kaj hoče od življenja…Nekdo bo pač celo življenje potreboval metadon, da se drži od prepovedanih drog..Nekomu naloxon dnevno preprečuje prekršek…Nekdo pa ima željo po stabilizaciji in v določenem obdobju, ko je res stabilen preneha tudi s substitucijsko terapijo…Vemo pa vsi odvisniki, da če se hoče kdo zadeti se lahko preseli na Mars in bo našel varianto…Lahko pa se sprehaja dnevno mimo rizičnih lokacij v svojem kraju in brez težav ignorira vse skušnjave…Sam se zadnje leto in pol nisem pritaknil ničesar razen kakšno pivo ob dobrem kosilu ali poletnem pikniku…Imam željo po popolni abstinenci ampak sem si dal še nekaj časa, da se res preizkusim…Vsem, ki boste to slučajno prebirali pa iskreno želim zdravje in veliko volje in poguma!