zdarvljenje z metadonom!!!
Zdravo še enkrat
Seveda obstaja skupnost, kjer lahko razrešiš svoje težave. Komuna za odvisnike od drog, tablet in drugih substanc, kjer lahko ponovno najdeš samo sebe, spremeniš stil in način življenja, najdeš smisel in odkriješ nove lepote življenja je v Sloveniji in tudi v Italiji. Potrebna je le odločitev! Nikar ne odlašaj! Pokliči na telefonsko 080 12 21 ali na 05 368 14 00
se slišimo
LP
Zdravo še enkrat
Seveda obstaja skupnost, kjer lahko razrešiš svoje težave. Komuna za odvisnike od drog, tablet in drugih substanc, kjer lahko ponovno najdeš samo sebe, spremeniš stil in način življenja, najdeš smisel in odkriješ nove lepote življenja je v Sloveniji in tudi v Italiji. Potrebna je le odločitev! Nikar ne odlašaj! Pokliči na telefonsko 080 12 21 ali na 05 368 14 00
se slišimo
LP
Zdravo še enkrat
se slišimo
LP
Zdravo še enkrat
se slišimo
LP
Zdravo še enkrat
se slišimo
LP
Zdravo,
Rad bi povedal da tudi sam hodim na center za odvisnike in sem ze dve leti prijavelen. Z 160mg sem prišel na 15mg. Probal sem že tudi, če ker dan nebi spil ampak negre. Že sama psiha te vleče k temu da greš do hladilnika in vzameš belo stekleničko in spiješ.
Res je da poznam dosti narkomanov vendar še nobenega nepoznam,da bi se ozdravil z metadonom, substitolom, subotexom, ipd. 95% ali celo 96% narkomanov za vedno ostanejo narkomani.
Pa še nekaj: star pregovor [ENKRAT ĐANKI VEDNO ĐANKI ]
Jas pa vseeno upam,da bom med temi 4% in da mi bo uspelo!!!
Lep pozdrav
Vsaka ti čast, da si se že tolko znižal jaz sem na tem sranju že več kot 8 let, vendar drugih drog ne jemljem že pet let,razen seveda alkohola, pa občasno tudi pomirjevala- s tem sranjem sem začela pred letom, zdaj, pa mi je ušlo iz rok!!! Pa ne vem kako še naj zdaj ladam to krizo in odvistnost od hepta, katere tudi ne znižujem,ampak jo zvišujem! Jaz bi dala vse za ljudi, ki so bili v mojem sranju in so se izvlekli in bi mi svetovali in mi dali neko upanje, da se tega res da rešit,ker sem upanje že skoraj čisto izgubila, če pa vsi samo umirajo in propadajo, skupaj z mano.. Ker v našem kraju se vedno znova vračajo na metadon. Stara sem 27 let in komaj zdaj sem skapirala, da nisem več mamina 16 letna punčka, ki gre malo ven žurirat in pit z frendi! Mogla bi imeti že lepo družino in jaz zdaj mami pomagati, kot je nekoč ona meni! Leta in droga so me povozila, pa vedno znova in znova se vprašam “ZAKAJ RAVNO MENE” vem, da to nikam ne pelje, vendar rada bi vedela razlog, kako je prišlo tako daleč in zakaj sem prizadela človeka, ki mi je dala življenje in za katero bi umrla! ČE NE BI IMELA MOJE MAME ME VEČ NE BI BILO!!!Če pa še mi bog to vzame, potem pa bom res psihično in fizično dotalno propadla!!
Mogla sem se malo izpovedat, to je bilo zdaj prvič zame na takšnem forumu!
Želim ti veliko moči in zdravja za nadaljno življensko pot!!!!!!!!!!!!!
[/code]
[/center]
Pozdravljena Sabrina !!
Ja vidim da imaš resne težave.. Glede pomirjeval pa tega ti svetujem da nehaš jemat. Drugače pa od haptanaona oz. metadona se da ozdravit (če maš voljo in predvsem če imaš razčiščeno v glavi kaj sploh v resnici hočeš), sicer to se ne da ozdravit čez noč ampak je potreben čas… Zanima me zakaj zvišuješ medaton/heptanon ? Jaz bi ti svetoval da vsake 3 tedne greš za 5mg dol… Prosim če mi še napišeš kakšno dnevno dozo prejemaš. Drugače pa če rabiš kakšen nasvet se lahko tudi v živo pomeniva oz preko msnja ali maila…
Napisala si še “ZAKAJ RAVNO MENE” ??!?!?!?!?!?!
Glej to je tako: KER VSI PRAVIJO ENKRAT PA NIKOLI VEČ… TO JE RES (vendar v kakšnem smislu) ENKRAT GA PROBAŠ PA NIKOLI VEČ VEN NE PRIDEŠ.. TO JE RESNICA..
Sabrina Lepo bodi pa javi se kaj… pa pa…
MENE PA ZANIMA ČE KDO VE NA KATERI SPLETNI STRANI ALI PA KNJIGI PIŠIJO STRANSKI, AMPAK ŠKODLJIVI UČINKI METADONA, DELAM SEMINARSKO NALOGO Z GLAVNO TEMO OZDRAVLJENI ODVISNIKI, IŠČEM OZDRAVLJENE LJUDI KI SO BILI V KOMUNI IN NE POSEGAJO VEČ V SVET Z DROGO IN PRIMERJAM METADON IN KOMUNO. ZAEENKRAT NISEM ZASLEDILA NIČ KAJ KONKRETNEGA VEM SAMO DA DELA ŠKODO LJUDEM KI SI ZASLUŽIJO BOLJŠO PRIHODNOST PA JIH NAŠA PREČUDOVITA DRŽAVA VLEČE STRAN OD LE-TEGA.
Prvo lep pozdrav!
Moja zgodba pa je taka,bil sem prblizno 13let na heroinu+zadnja 3leta se na kokainu pri 24letih sem pristal v zaporu in pricel z mtd. terapijo saj sem
ze veckrat prej poskusil se spucati ampak enostavno ni nikoli ratalo.V zaporu sem bil priblizno 4leta in pil sem 4ml.do 12ml.,cel cas saj nisem imel volje se v zaporu pucat.Sedaj ko pa sem prisel na prostost pa se mi je zivljenje popolnoma spremenil,hodim v sluzbo iz punco ziviva sama v svojem stanovanju,pricakujeva otroka in zivljenje se mi je napram prejsnemu 100% spremenilo.Zdaj pa ko imam drugacen krog ljudi okoli sebe in nekako urejeno zivljenje pa sem zacel tudi nizati,saj se ne bojim nicesar vec ker zivim le se za otroka in zanjo in vem da bom to pripeljal brez problema do konca!Zame osebno je bilo to prelomno obdobje v zivljenju,tako da nebi posploseval da mtd. ni vredu je pa tudi res da ni za vsakega cloveka ista terapija.Kar pa se tice besed ljudi ki nimajo pojma kaj govorijo o mtd. bi pa prosil naj jih raje zadrzijo zase saj poznam kar nekaj ljudi ki jim je mtd. resil zivljenje ali pa jih postavil na pravo pot!Jst osebno sem mnenja da mi drugace nebi uspelo,saj je sprememba zivljenskega sloga pri vsem tem najbolj pomembna,sele nato fizicna kriza.Poznam namrec ogromno ljudi,ki so dali fizicno krizo po vec desetkrat skozi pa kaj,ko so se je v roku treh mesecev vse ponovilo. tudi nobena komuna nebo pomagala dokler te drugi silijo v to saj je to beg od problema nato ko pa prides nazaj je pa spet vse isto.ZATO SE JE TREBA SPOPASTI NA BOJISCU IN NE ZAPRETI SE V MILNI MEHURCEK(KOMUNO),sploh pa ne drugim na ljubo!
veliko srece pri vseh vasih uspehih v zivljenju!;)
Lp
Pozdravljeni!
Letos hodim v 4.letnik gimazije in za maturitetno nalogo sem si izbrala temo o metadonskem programu.
Informacij o tem je zelo malo zato bi vse prosila za pomoč.
Prav tako, bi pri 2.delu naloge potrebovala mnenje odvisnikov/bivših odvisnnikov o metadonu. Anonimnost je zagotovljena!
moj mail za vse, ki bi mi lahko na kakšenkoli način pomagali [email protected]
jaz sem na metadonu skoraj dve leti.pred tem sem jemala vse mogoče.ko sem šla na metadon,se mi je življenje dokaj spremenilo,kaj se tiče službe in vsega,dobro sem prikrivala.drugače pa sem se počutila kot v zaporu.spoznala sem fanta,se zaljubila vanj,pol leta sma se imela super,čeprav on ni vedel da ga uživam.zdaj ve…dobesedno me je nagnal in danes sem tretji dan brez,ker mi je minlo do vsega in imam pol k…vsega tega šita.če prav pomislim,nikoli nisem čutla tiste krize prave,bruhanje in podobno…vedno sem delala in imela denar.zdaj sem se zaklenla v flat in ne grem ven dokler nebom v redu pa če traja mesece.glavno pa je,da sem povedala mami s katero živim skupaj in mi stoji ob strani.žal mi je,da ji nisem že prej.bojim se samo kdaj se bo začelo????
jaz sem na metadonu skoraj dve leti.zadnjih 6 mesecev na 30mg.pred tem sem jemala vse mogoče.ko sem šla na metadon,se mi je življenje dokaj spremenilo,kaj se tiče službe in vsega,dobro sem prikrivala.drugače pa sem se počutila kot v zaporu.spoznala sem fanta,se zaljubila vanj,pol leta sma se imela super,čeprav on ni vedel da ga uživam.zdaj ve…dobesedno me je nagnal in danes sem tretji dan brez,ker mi je minlo do vsega in imam pol k…vsega tega sranja.če prav pomislim,nikoli nisem čutla tiste krize prave,bruhanje in podobno…vedno sem delala in imela denar.zdaj sem se zaklenla v flat in ne grem ven dokler nebom v redu pa če traja mesece.glavno pa je,da sem povedala mami s katero živim skupaj in mi stoji ob strani.žal mi je,da ji nisem že prej.bojim se samo kdaj se bo začelo????
Pozdravljena Underground!
Najprej naj te pohvalim, za pogumno odločitev, da prenehaš z jemanjem metadona, ki je prav tako droga in povzroča zasvojenost. Tudi na zdravje ima različne negativne učinke. Razlika med heroinsko in metadonsko krizo je lahko v trajanju in intenzivnosti – heroinska traja manj časa in bolj intenzivno. Kako dolgo bo trajala tvoja je odvisno tudi od tega, kako dolgo si uživala metadon. Nobena kriza pa ni tako močna, da bi bila nevzdržna, veliko je v človekovi psihi in pripravljenosti na drugačno življenje. Pri krizi je pogosto tako, da dobiš kar pričakuješ – bolj kot se je bojiš, hujša je. Glede na to, da je moj odgovor zelo pozen, si krizo verjetno že izkusila. Upam, da si jo premagala in da vztrajaš na poti brez odvisnosti. Če pri tem potrebuješ pomoč ali podporo pa pokliči na telefon 051-339-725 ali 01/548-02-85, kjer boš lahko govorila s kom izmed nas. Želim ti veliko uspeha!
Tadeja Janežič, uni.dipl.soc.del.
Zavod Pelikan Karitas
Litijska cesta 24
1000 Ljubljana
Zdravljenje z metadonom je utopija,največje sranje kar jih je na tem svetu.Ko si enkrat na meti več kot 1-2l,se odvajaš celo življenje, čeprav si čist in ne konzumiraš ničesar, se pravi tudi metadona ne več!!
Vsak dan, vsako minuto,vsako sekundo……..se boriš sam sabo…..TOREJ,METADON,ABSOLUTNO NEEEE!!!
x ne ne obstaja in tudi ti ne priporočam da vzameš s sabo otroka…………………….si normalna…………………………………………obstaja v španiji tudi za tablete ampak z otrokom nisem še slišal ampak mogoče je možno pri nas ni tega ampak me zanima će boš sam z kailico vzdržala krizo ko pa boš videla otroka naraje bi ga vrgla nekam zato poišči pomoč pri varstvu otroka