Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Zdaj se je pa nabralo vprašanj

Zdaj se je pa nabralo vprašanj

Draga dekleta,

pri Polhiju sem opazila, da ga od časa do časa strese, kot bi ga zazeblo, čeprav je normalno oblečen in sicer zadovoljen. Kaj je pa spet to za ena zadeva?

Druga stvar, srbeče oči. Takoj ko se vrneva iz sprehoda se začne praskat po ličnicah in očeh. Na morju se to ni dogajalo. Je mogoče stvar v preobčutljivosti na cvetni prah? V gozdu je stvar še hujša.

Pozdrav,

Povhlja

Mojega večkrat strese preden se okaka. Kot bi ga za trenutek zazeblo. Potem je OK. Tako, da mislim, da to ni nič nenavadnega.
KAr se tiče srbečih oči ti pa ne morem pomagati. Lahko pa je tvoje sklepanje pravilno. Koliko je pa Polhi star? Ga oči srbijo vedno kadar sta zunaj ali le zadnje dni?

Tudi jaz sem opazila, da se naš mali večkrat strese, nisem pa še uspela tega s čemerkoli povezati. Ker pa je z njim sicer vse O.K., temu nisem posvečala pretirane pozornosti.
Prav tako se veliko drgne okrog oči oz. po obrazu na splošno. Večinoma sicer ko je zaspan, včasih pa tudi poleg tega. Bom pozorna, če ima to kakšno zvezo s sprehodi.
Kaj pa ostali znaki pri občutljivosti na cvetni prah? Kihanje, solzenje, rdeče oči? Ugibam.

Naša pikica se ponavadi zresnjeno strese tik preden se polula. To sem opazila, kadar sva se dolgo z nago ritko igračkali na previjalni mizi. Poskusi še ti (pa še za ritko je to zelo dobro !). Pa glej, da ne boš vsa mokra, ha ha !

Vesnica

Živjo!

Stresanje je pri nas “v družini”. Sama se namreč stresem ob kaki neprijetni misli, če mi je kaj zoprno ali se mi gabi… Pri meni to ni povezano z mrazom.

Enak pojav opažam pri svoji dveletni hčerkici.

Jabolko pač ne pade daleč od drevesa :-)))))

Lp!

Pojdi do zdravnika in naredi test za alergije.
Ali ima tudi kaj poln nos? Po vsej verjatnosti imate seneni nahod.
lp

Tudi naš fantek se strese predno se polula – ponavadi sem to opazila ali na previjalki, ko je bil nagec pa je lulal v loku ali pa sem začutila nekaj toplega pod pleničko.

Sicer pa, ko se pokaka, zelo debelo gleda. Tudi to sprva nismo vedeli zakaj, no potem je pa hitro zavonjalo in smo povezali ene in ena…

Kar se tiče drugega vprašanja, tudi naš 15-mesečnik si je začel nekaj meti oči, potem ko prideva domov od zunaj. Se mu tudi sicer hitro solzijo oči, ko sva zunaj. Tako hudo pa to mencanje ni, da bi pomislila na cvetni prah.

Lp, Marjana

Draga Povhlja,
glede tresenja sem opazila, kot so pisale že predhodnice – moji se stresejo (pa ne vedno) pri izločanju.
Glede solzenja oči: enako sem slab mesec nazaj opazila pri mojem osemmesčniku. Ker so se mu očke pošteno vnele, zagnojile in solzile, sva obiskala pediatra, ki zadevo pripisuje preobčutljivosti na svetni prah (ni nujno, da je to že alergija). Najprej smo očke pozdravli z Byvacinom (ma ne vem, ali je Y prvi ali drugi I). Pomagalo je izpiranje očk s fiziološko raztopino (nikakor pa ne s kamilicami, kot svetujejo naše babice, ker to še bolj vzdraži očke) in nakup dobrih sončnih očal (ker mu tudi močni UV žarki in močna sončna svetloba v tem letnem času) dražijo očke. Kako obdržati sončna očala na njegovem malem nosku pa je seveda cela (ponavadi neuspešna) zgodba.
Prisrčen pozdrav!

Hm, glede tresenja o.k. Zdaj mi je jasno. Glede praskanja po očeh, solzenja in rdečine oči pa bom res povprašala pediatra. A ja, sama običajno pri vnetju v oči brizgnem malo dojenskega mleka in pomaga. Menca pa jih še vedno. Hecno je, da sem tudi sama trenutno vsa nahodna in rdečih oči, tako da bo res verjetno kaka rahla preobčutljivost na delu.

Pozdrav in lepa hvala,

Povhlja

Ja, vidiš na materino mleko sem pa čisto pozabila (sram naj me bo!).
Sem pa imela tudi sama blažje vnetje oči in sem to pripisovala senenemu nahodu, me je pa presenetila farmacevtka v lekarni, ko mi je rekla, da je to lahko tuid bakterijska infekcija, ki sva jo prenesla drug na drugega. Vsekakor ti priporočam obisk pediatra.

Danes sva ravno imela cepljenje pa smo mimogrede povprašali tudi glede srbečih oči. Žal predvideva, da res gre za preobčutljivost na eno od zorpnih cvetnih zadev v zraku. Svetovala je izpiranje s hladno vodo, čim bolj zaprt voziček in prepovedala sprehode ob vetru. Glede na to, da sama kiham in jokam vsako leto prav ob tem času (potem pa ne do jeseni) upam, da je zadeva podedovana in da ne bo tako hudo. Kje pa si kupila očala, ko sonček poboža Polhka, takoj glasno protestira. S čim mu jih pribiješ na obraz? Sama zadevo zasilno rešujem s kapicami na šilt in kar deluje.

Hvala za odgovor,

Povhlja

Kar nekaj izbire dobrih očal imajo tudi v H&M in v vsaki optiki. No, mi smo sončna očala kupili v H&M mimogrede, ko smo kupovali cunjice in so odlična, le na nosku ne obstanejo rada, ker Jaka sovraži vse kar se mu daje na glavo. Prav tako kot kape, trakovi, tudi če so za zavezat. Danes sem ga pa slučajno pogruntala. Oblečen je imel brezrokavnik s kapuco. Vse kapice, trakovi,… so spet leteli pod kolesa vozička, pa sem mu gor potegnila kapuco. In jo je vlekel in vlekel dol na isti način čez oči kot prej kapo in trak ampak pri kapuci mu ni uspelo. Nekaj časa se je jezil, nato pa se je vdal. Podobno ga fintiram z očali: ko mu jih nataknem z eno roko, v drugi roki držim kakšno zanimivo rožo, igračo ali papir, da ga zamotim in pozabi, da mu dajem na nos nekaj, kar ne mara. No, seveda po kakšnih 10 minutah spet ponoviva vajo, dokler ne zaspi, he, he…

New Report

Close