Zdaj, ko zunaj vse cveti… (alergija)
Pozdravljeni!
Pred točno enim tednom se je začelo (povezujem z vremenom – konec zime, dežja, otoplitev, sonce)- rdeče oči, kihanje, poln nos.. Zdaj, ko zunaj vse cveti, je grozno, že nekaj let me alergija ni tako “zadela” in zdelala..
Imam skrajno moteč in suh kašelj, draži me, občutek imam, da ne morem vdihniti “do konca” (kot da nimam dovolj pljučne kapacitete), če pa že, me zažgečka, zato raje diham plitko. Vdih in izdih je zelo slišen, kot da mi piska v plučih, pokašljujem non stop in je zelo moteče, dražeče za celo grlo in glasilke. Ko izdihnem, imam občutek, da mi na koncu izdiha uide še nekaj zraka, čeprav je aktiven izdih končan (kot, da se nadaljuje). Kdaj izkašljam tudi svetlo rumenkasto snov, kompaktne lepljive delce. Kaj je to? Kako si lahko pomagam?
Pred 5 leti, ko mi je tak, isti kašelj, onemogočal spanec, sem šla na teste alergije – 30 pikov na roki, rentgen pljuč (ok) in test astme, ki je bil negativen. Alergična sem na mnogo drevja, cvetni prah, pršice, mačke.. Dobila sem ogromno različnih tablet, nekatere so bile bolj, druge manj učinkovite, nobena mi težav ni odpravila oz. takrat se je že letni čas zamenjal, ko so mi vse to ugotovili..
Stanje se mi je ta teden zelo poslabšalo, postaja moteče pri vseh dnevnih opravilih. Claritin tablete ne pomagajo..
Kaj naj storim? Imate kak alternativen nasvet? Mislite, da bi selitev na obalo pri tem lahko bila rešitev? (če razmišljam dolgoročno…) Bi mi nekaj dni življenja na visoki nadm. višini (ali ob morju) korostilo ali bi bilo potem, ko bi se vrnila, enako?
Hvala za nasvet!
Spoštovani!
Žal vam ne bom v veliko pomoč, saj rešitve, ki bi delovala v trenutku, nimam.Pomembno je, da veste, da je najpomembneje najti vzrok ( lahko je tudi več vzrokov), za vaš šibek imunski sistem. Če se ne boste lotili vzrokov, na žalost tudi menjava okolja ne bi veliko pomagala. Svetujem vam obisk pri terapevtu za celostno zdravljenje, ki bo s testiranjem ugotovil, kaj vse je v organizmu treba uravnotežiti.Posledično vaš imunski sistem ne bo odreagiral tako burno.Po naših izkušnjah gre lahko za porušeno črevesno floro, neravnotežje hormonov, zobna žarišča, obremenitev s težkimi kovinami, dolgotrajen stres…
Vse dobro vam želim!