Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? ZD v Radljah je brez pediatra!!!

ZD v Radljah je brez pediatra!!!

Vse tiste mamice, ki niste zadovoljne z Radlškim zdravstvom, dajte rečt kakšno besedo na ta račun…

MIslim, da ni dobro, da se govori samo v čakalnici pred otroško ambulanto ali pa na cesti, treba bo nekaj ukrenit!!! Vsak dan nekdo drug ordinira v otr. ambulanti, od Kenka do Kralja… Mislim, to je absurd!!! A tak zdravnik naj preglejuje male dojenčke, in se na njih uči – so mar poskusni zajčki?!?!?!?

Jaz sem zelo zelo razočarana. REs je škoda dr. Tomaškonove, da je šla stran. Vendar se sploh ne čudim, ona je bila predobra zdravnica za naše višje v ZD.

Bomo kar tako čakale, predenj se bo kaj zgodilo? Bomo mirno sedele in samo opravljale ali bomo kaj postorile???

Pa tudi mamice drugih občin, kaj imate mogoče enake probleme? Kajti med. sestra je namreč rekla, da je kao ministrstvo reklo, da pediatrov ne rabimo, da jih bodo nadomestili splošni zdravniki. A splošni zdravnik bo imel posvetovalnice za dojenčke? Se je zgodilo, da še vedo ne, kdaj in kaj jih je treba cepiti…

Lp,

to je problem vseh občin bogu iza nogu, se mi zdi… nihče noče iti tja delat. pa zdravnikom ponujajo stanovanja, dobre plače in ne vem kaj še…

Ja, ne moreš ljudi (zdravnikov) prisiliti, da delajo tam, kjer nočejo. Tega ne moremo niti jaz niti ti niti ministrstvo. Pa tudi v ustavi imamo napisano, da je prisilno delo prepovedano. Torej, če fakulteta proizvaja kader, ki hoče biti bolj kot ne samo v kliničnem centru, se lahko ti na glavo postaviš, pa tega ne boš spremenila. Je pa res to, kar ariadne pravi ~ ponuja se tudi stanovanja, ampak če nihče noče tja, pač nihče noče tja.

In zaradi tega se dogaja, da so še tisti zdravniki, ki delajo v takih odročnih krajih, še bolj obremenjeni in posledično še oni bežijo stran … začaran krog.

ne ne, ta naša pediatrinja je bila zelo zelo ambiciozna, a žal se vodstvo ZD ni strinjalo, ker je vse stalo… vse se suče okol denarja, ker je treba šparat… A naši otroci pa so ševilke???

Zdaj nam pa tišijo take zdravnike, ki niti šole nimajo, al pa izkušenj. Pa so dali enga zdravnika delat, ki je tik pred penzijo, pa ga je pred kratkim kap, da več ne zna pisat in ima enga zraven, da mu piše. Itak je bil že prej mahnjen čez les, zdaj pa itak… Pol pa tak dela pri otrocih, hujše – dojenčkih!!!! Ko ga še prijet ne zna!

Tak sem besna, da se mi iz uh kadi!!! (na žalost)

V Črnomlju je tudi nimamo. Pred dvemi leti in pol je šla pediatrinja v penzijo in od takrat dalje jo nadomešča splošna zdravnica.

Sej je fajn, prijazna, pa verjetno od ostalih najbolj izkušena … vendar ko gre pred tabo gledat v priročnik, kaj naj bi otrok pri tretjem mesecu zmogel, …. pol se pa vse zaupanje podre (prva dva meseca je bila še pediatrinja).

Pri nas pediatra nimamo že par let. Po parih letih odsotnosti pediatra, sedaj hodijo iz 40 km oddaljene bolnice mislim da 2 x na teden. Hodijo pa različni pediatri. Sicer pa smo močno turističa občina, z nekaj nad 5000 prebivalci in tenutno premoremo eno zdravnico v našem ZD. Drugi zrdavniki in dežurstva prihajajo za kakšen dan iz cele Slovenije.
LP A.

a: a si iz bohina? no, tudi jaz živim v močno turistični občini (kranjska gora), kjer zboli veliko otrok (turistov) in nimamo pediatra. do jesenic je pa 25 km.

New Report

Close