Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? ZD Šiška-zobozdravstvo-pod vsako kritiko

ZD Šiška-zobozdravstvo-pod vsako kritiko

Zanima me kaj bi storile v mojem primeru.
Takole je. V ZD Šiška sem imela svojega zobozdravnika, ki mi je ravno popravljal enko zgoraj, in ko zob še ni bil popolnoma popravljen je moj zdravnik odšel na bolniško.Klicarila sem vsak mesec dvakrat in spraševala kdaj pride, pa mi nikoli niso znali nič točno odgovoriti, vedno so mi rekli naj pokličem drug mesec. In da je tragedija še večja mojega zobarja nihče ne nadomešča, dežurni je za nujne primere, drug zobar me ni sprejel.
Potem pa se je zgodilo. Enka, ki je bila popravljena le za silo se mi je prejšnji teden zlomila. Predvidevala sem, da sedaj pa to je nujni primer in veselo odšla k dežurnemu zobarju, ki me je poslal naj grem od vrat do vrat spraševat če me bo kdo drug vzel, ker mojega zobarja izgleda ne bo nazaj. Po ZD Šiška sem se sprehajala dopoldan, prosila, naj me kdo le vzame pa nič. Prišla sem še popoldan, trkala na vrata, čakala in prosila, pa spet nič. Nihče me ni vzel, odslavljali so me z izgovori, da sedaj so dopusti, da oni gredo pa sedaj na dopust in me ne bo sprejel nihče.
Odšla sem k predstojnici, ji povedala za problem a je le skomigala z rameni in se nasmihala. Tako sem odšla. Pustili so me da sem šla brez zoba.
Obrnila sem se na krasnega privat zobarja, ki me je sprejel takoj, nov zob bom imela v 7-ih dneh. Za zob bom morala veliko odšteti, pa čeprav sem zavarovana in plačujem vsa možna zavarovanja a ne vem točno čemu.???
Povrh vsega sem še brez službe, brez sredstev, ki bi mi omogočala socialno varnost in življenje po meri človeka.
Sprašujem se in sprašujem Vas, kje so moje pravice?? Kaj bi storile v mojem primeru??
Na ZD Šiška pa naslavljam veliko grajo, rečem lahko le:” SRAM NAJ JIH BO!!”
lp

Ja tko je to v našem zdravstvu – veliko plačujemo, dobimo pa …:(

– k zobarju hodim privat
– k ginekologu doplačujem (in to ne malo)
– okulistu hodim privat

prejšnji teden je imela mami žolčni napad, preko napotnice bi bila naročena konec avgusta (ja gospa so pač dopusti), samoplačniško je bila na vrsti naslednji dan popoldan.

Še kaj napišem…?

Vse skupaj lahko prijaviš na ZZZS. Ker če nimajo res vsi zobarji zapolnjenega maksimuma pacientov, te ne smejo zavrniti. Odnos je pa res poden.

Če prav razumem, tvojega izbranega zdravnika ni več. Potem bi morali bodisi najti zamenjavo oz. nadomeščanje v ZD ali pa zaposliti novega, ki bo prevzel paciente. Saj ta zdravnik menda ni cele dneve gledal v luft, a ne? Nekdo mora vendar opraviti njegovo delo!
Obrni se neposredno na pristojne (ZZZS, ministrstvo), pa naj ti pojasnijo, kao je s tem.

New Report

Close